Trg ispred Sahat kule ofarban uljem

Građani nijesu krili ogorčenje i ističu da neko mora odgovarati jer je trg, čija je rekonstrukcija koštala skoro pola miliona eura, oštećen
5573 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2018. 15:34h

Velika količina najvjerovatnije motornog ulja prosuta je na trgu ispred Sahat kule u Podgorici, čija je rekonstrukcija koštala skoro pola miliona eura.

Reporter "Vijesti" vidio je danas masne, crne tragove na trgu i obližnjem trotoaru, sve do Ulice kralja Nikole, odakle je vjerovatno neko vozilom i ušao ispred Sahat kule.

Za ulaz vozila za dostavu robe na Trg Bećir bega Osmanagića predviđena je kapija kod restorana "Pod volat", koja se zaključava.

U blizini Sahat kule ima nekoliko ugostiteljskih radnji i prodavnica, ali radnici su "Vijestima" kazali da ne znaju šta se desilo.

Građani nijesu krili ogorčenje i isticali su da neko mora da odgovara jer je trg ispred Sahat kule oštećen.

"Ovo je pravo ruglo, bio sam zgrožen kada sam vidio toliku količinu ulja ili već šta je u pitanju. Trg je nagrđen", kazao je "Vijestima" Milan Popović.

Miladin Raspopović kazao je da je to je vjerovatno uradio neko ko je dostavljao robu vozilom.

"Možda je i nehotice oštetio vozilo, jer se vidi da je preko trotoara ušao na Trg. Ali, red bi bio da to očisti", kazao je Raspopović.

Rekonstrukciju Sahat kule i Trga Bećir bega Osmanagića finansirala je Turska agencija TIKA.

Trg je popločan, uređen zelenim površinama i postavljene su klupe i rasvjeta.

Bonus video: