Herceg Novi: Ugovori o zakupu plaža do 15 juna

Proteklih dana su predstavnici Službe komunalne policije i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom obišli plaže od ušća rijeke Sutorine do Meljina kako bi utvrdili koje su uređene i spremne za kupače, a kojima je neophodno dodatno uređenje
3 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2016. 14:48h

Ugovori o zakupu kupališta na teritoriji opštine Herceg Novi biće zaključeni do 15. juna, saopšteno je danas iz lokalne uprave.

“Nakon tog datuma biće konačno jasno koja kupališta su zakupljena za ovu godinu, a koja su javna, kao i ko je zadužen i odgovoran za čišćenje svih plaža na teritoriji opštine, što će rezultirati efikasnijim održavanjem kupališta”, navodi se u saopštenju..

Proteklih dana su predstavnici Službe komunalne policije i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom obišli plaže od ušća rijeke Sutorine do Meljina kako bi utvrdili koje su uređene i spremne za kupače, a kojima je neophodno dodatno uređenje.

Na javnom tenderu ponuđeno je za zakup 45 plaža, a do sada je sklopljen ugovor za samo 15 plaža.

Dio nezakupljenih plaža je neuređen, pa je Komunalna policija izdala nalog za čišćenje Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom, imajući u vidu da je upravljanje ovim lokacijama u nadležnosti tog preduzeća sve dok se za njih ne potpiše ugovor o zakupu.

Slijedi i obilazak plaža od Meljina do Kamenara, kako bi se na isti način utvrdilo stanje na terenu i preduzele potrebne mjere.

Galerija

Bonus video: