Nikšić: Član savjeta roditelja traži smjenu direktorice OŠ "Dušan Bojović"

Direktorica škole Vesna Mijušković kazala je “Vijestima” da odbacuje sve navode Lončara i da ništa od navedenog nije tačno, kao i da poziva sve institucije da obave uvid u dokumentaciju škole i uvjere se u njene riječi
738 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2016. 14:32h

Član Savjeta roditelja Osnovne škole „Dušan Bojović“ iz nikšićke Župe Slavko Lončar tokom ljeta namjerava da organizuje potpisivanje peticije kojom će tražiti smjenu direktorice pomenute vaspitno–obrazovne ustanove Vesne Mijušković. Razloga je, tvrdi Lončar, i više nego dovoljno.

„Direktorica škole je prošle godine u junu bez razloga i bez najave izbacila KUD ‘Župa’ iz sale škole gdje su djeca izvodila probu. Uprava KUD-a je preuredila magacin krompira i tu i dan danas djeca izvode probe. Djeca, koja su članovi tog kulturno umjetničkog društva, su učenici te škole”, navodi Lončar u saopštenju za javnost.

Prije dva dana pomenuta škola je proslavila 145.godina postojanja i u kulturno-umjetničkom programu nastupili su učenici škole, mališani iz vrtića i članovi KUD-a “Zahumlje”.

“Na taj dan treba da igraju naša djeca, a direktorica dovodi drugu djecu. Taj isti primjer se desio nedavno, kad je otvaran vrtić u Župi. Imam primjedbu i na zapošljavanje u školi jer otkako je ona došla niko iz Župe nije primljen da radi na neodređeno ili na određeno, čak ni na zamjenu. Zapošljavanje se vrši isključivo po rodbinskoj i političkoj vezi “, tvrdi Lončar.

On će, kako je kazao, ukoliko direktorica ne bude smijenjena 1. Septembra, bojkotovati školu, a zadnji potez biće ispisivanje njegove troje djece iz pomenute ustanove.

“Ko je naučio da ga neko ponižava i gazi, neka gazi, mene i moju porodicu neće”, poručio je Lončar.

Direktorica škole Vesna Mijušković kazala je “Vijestima” da odbacuje sve navode Lončara i da ništa od navedenog nije tačno, kao i da poziva sve institucije da obave uvid u dokumentaciju škole i uvjere se u njene riječi.

“Kada je zapošljavanje u pitanju od kada sam direktor škole javnim konkursom na određeno do 30.juna primljeni su profesori fizičkog vaspitanja i razredne nastave, a javnim oglašavanjem na neodređeno dvije higijeničarke. Svi zaposleni su iz Župe. Prilikom angažovanja asistenata u nastavi pozivani su visokoškolci iz Župe koji iz određnih razoga nijesu prihvatili ponuđeni posao. Kada god je bila neka zamjena prvo sam zvala ljude iz Župe”, kazala je Mijušković.

Nije tačno, kazala je ona, da je KUD “Župa” izbacila iz škole već iz tog kulturno – umjetničkog društva nijesu željeli da potpišu ugovor o saradnji.

“Nijesu željeli da pristupe potpisavanju ugovora u kome bi bio definisan način korišćenja sale, kao i odgovorno lica tokom njihovih proba. Bez tog ugovora oglušila bih se o zakonskoj regulativi o izdavanju držvane imovine, a ja, prije svega, imam odgovornost kako prema djeci, tako i prema ustanovi na čijem sam čelu”, kazala je Mijušković.

Što se tiče nastupa KUD-a “Župa” za vrijeme priredbe koja je organizovana povodom Dana škole, Mijušković je kazala da su kao gosti pozvani članovi “Zahumlja” iz prostog razloga što je u samom programu bio angažovan veliki broj djece iz škole, a dobar dio njih su članovi kulturno – umjetničkog društva “Župa”.

“Preko stotinu djece je bilo uključeno što u samom programu, što prilikom uručivanja diploma i zahvalnica, a veći broj od te djece su članovi KUD-a ‘Župa’. To je jedini razlog zbog čega to društvo nijesmo pozvali da učestvuje u program”, objasnila je Mijušković.

Galerija

Bonus video: