Rajčić neće zgrade od šest spratova

Rajčić protiv ideje da se u dijelu za poslovne djelatnosti ucrta zgrada
60 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Rajčić, Foto: Privatna arhiva
Vladimir Rajčić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 31.05.2016. 15:28h

Odbornik DPS-a u Skupštini glavnog grada Vladimir Rajčić je kazao da će ukoliko obrađivač DUP-a “Servisno - skladišna zona” ne odustane od inicijative da na parcelama 13 i 13 a, koje su bile namijenjene za poslovne djelatnosti, ucrta zgradu sa šest spratova, biti prinuđen da kao odbornik “ospori ovakvo planiranje i postavi pitanje njegove inspirisanosti”.

Rajčić je u pisanoj primjedbi na pomenuti DUP, vd sekretaru Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora, Oliveru Markoviću, saopštio da on i njegovi saradnici ne dozvole da ovakvo plansko rješenje uđe u proceduru odlučivanja jer bi se time pokazao nejednak odnos prema licima koja su ranije bila vlasnici parcele.

“Sada kada je došlo do promjene vlasništva, novom, finansijski moćnijem i uticajnijem vlasniku obrađivač plana u potpunosti mijenja namjenu parcele mijenjajući je iz poslovanja u kolektivno stanovanje i podiže njenu atraktivnost ucrtavajući objekat od šest spratova”, navodi u dopisu Rajčić .

On je istakao da takvo ponašanje ne smije biti model kojim se udovoljava zahtjevima vlasnika parcela bez obzira na to ko je njen vlasnik i to naročito onda kada se dolazi do rješenja koje šteti većini, “a to su u ovom slučaju naši sugrađani koji stanuju u nekoliko okolnih objekata od kojih su dva dominantno namijenjena starim licima”.

Rajčić je predložio da se na tom području planira park ili sadržaji za sport i rekreaciju, jer u tom dijelu žive uglavnom penzioneri i najmlađi sugrađani.

Primjedbe na DUP je dostavila i Skupština etažnih vlasnika zgrade na Bulevaru Stanka Radonjića, u čijem dopisu se navodi da bi umjesto zgrade sa šest spratova, bilo svrsishodnije planirati objekat namijenjen za poslovanje, manje spratnosti od one koje je data u Nacrtu dokumenta ili objekat, koji bi bio predviđen za nedostajuće javne sadržaje.

Pomenuti DUP, koji obuhvata područje od oko 54,84 kvadrata, podijeljen je u tri zone.

Zona A obuhvata površinu između pruge Beograd - Bar i Bulevara vojvode Stanka

Zona B obuhvata površinu između pruge Beograd - Bar, Bulevara Georgija Žukova i ulice Vojislavljevića, zatim Ulice kralja Nikole, i Ulice 27. marta i Bulevara Miloša Rašovića...

Bonus video: