Druženje volontera nikšićkog Crvenog krsta i korisnika Dnevnog centra

Prema riječima Radovana Dragnića, radnog terapeuta iz Dnevnog centra, Crveni krst nije mogao da osmisli bolju aktivnost za korisnike centra
86 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2016. 12:09h

Volonteri nikšićkog Crvenog krsta u eko parku Blace organizovali su druženje sa 30 korisnika Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, a društvo su im pravili i kolege iz Italije koje snimaju film o aktivnostima Crvenog krsta Crne Gore.

Prema riječima Stefanije Eraković, predsjednice Omladinskog kluba CK Nikšić, akcija je bila planirana u toku nedjelje Crvenog krsta, ali je pomjerena zbog vremenskih uslova.

„Želja nam je bila da se zbližimo sa djecom iz Dnevnog centra i pokažemo im da između nas nema nikakvih barijera, da smo svi isti. Ovo nije prvi put da se družimo sa njima. Prije nekoliko godina vodili smo ih na fudbalsku utakmicu i to je bila jedna od najljepših akcija koju je uradio Crveni krst“, kazala je Eraković.

Prema riječima Radovana Dragnića, radnog terapeuta iz Dnevnog centra, Crveni krst nije mogao da osmisli bolju aktivnost za korisnike centra.

„Djeca Dnevnog centra mnogo vole izlete i to im možda pričinjava najveći vid zadovoljstva. Crveni krst je pogodio ono što im je potrebno i osmjesi kod djece govore koliko im to znači“, kazao je Dragnić.

I bio je u pravu. Razdragana lica korisnika Dnevnog centra, ali i njihova želja da onoliko koliko mogu pomognu volonterima Crvenog krsta u spremanju roštilja, bila su dovoljan dokaz da je druženje već ispunilo očekivanja svih. A dan je tek počeo. A i korisnici centra su u eko parku bili kao svoji na svome.

„Ovo je peti put da smo ovdje. Čak smo i pomagali kada je sređivan i možda smo i prvi promoteri eko parka Blaca“, kazao je Dragnić.

Danijelo Aloisi, iz italijanskog Crvenog krsta, kazao je da je snimanje reportaže o Crvenom krstu Crne Gore rezultat saradnje te i italijanske organizacije, kao i želja Crvenog krsta Italija da crnogorskim kolegama pomognu u predstavljanju njihovih aktivnosti.

„U toku pet dana, koliko ćemo ostati u Crnoj Gori, snimićemo različite aktivnosti različitih opštinskih organizacija. Pored Nikšića i Blaca, snimićemo i aktivnosti u kampu Konik, spasilaštvo na vodi, program brige o starima u Baru, djelovanje u nesrećama u Kolašinu, dobrovoljno davalaštvo u Danilovgradu“, kazao je Aloisi.

Galerija

Bonus video: