Osnovna škola u Župi nikšićkoj proslavila 145 godina postojanja

Od 47 polumaturanata njih petoro, Milica Popović, Radovan Vojinović, Jovana Marojević, Bojana Pindović i Jakša Kostić, dobitnici su diplome "Luča", a priznanje im je uručila predsjednica SO Nikšić Sonja Nikčević.
177 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2016. 08:11h

Uz brojne zvanice, kulturno–umjetnički program, dodjelu diploma "Luča", ali i nagrada pojedincima koji su na opštinskim i državnim takmičenjima uspješno predstavljali školu, obilježeno je 145 godina postojanja OŠ "Dušan Bojović" iz Župe nikšićke.

Vesna Mijušković, direktorica škole, kazala je da je ta vaspitno–obrazovna ustanova iznjedrila veliki broj učenih ljudi koji su davali doprinos razvoju kako bivše Jugoslavije, tako i Crne Gore.

"Ono što nas posebno raduje su uspjesi naših učenika koje su postigli kako na školskim i opštinskim, tako i na državnim takmičenjima. Posebno nam pričinjava zadovoljstvo izgradnja vrtića u dvorištu škole, čime je zaokružena vaspitno–obrazovna cjelina u Župi", kazala je Mijušković i zahvalila se svima koji su pomogli da se vrtić otvori.

Dan škole bio je prilika da direktorica pomene i zahvali se svima koji su tokom ove školske godine pomogli da uslovi u toj vaspitno–obrazovnoj ustanovi budu još bolji. Tokom ljeta zahvaljujući Opštini Nikšić, kao i Župljanima, biće urađen pristupni put do škole, a direktorica je izrazila nadu da će i sa duge strane objekta biti urađena asfaltna traka čime bi prilaz do škole i vrtića bio bezbjedniji.

Od 47 polumaturanata njih petoro, Milica Popović, Radovan Vojinović, Jovana Marojević, Bojana Pindović i Jakša Kostić, dobitnici su diplome "Luča", a priznanje im je uručila predsjednica SO Nikšić Sonja Nikčević.

Za đaka generacije izabrana je Milica Popović, a Nastavničko vijeće je odlučilo da, kako je kazala direktorica škole, prvi iza Milice bude Radovan Vojinović, tako da je i on pohvaljen. Lučaši su nagrađeni od strane škole i Crnogorske komercijalne banke, a po prvi put je i Mjesna zajednica novčano nagradila đaka škole.

Dragoljub Radulović, predsjednik MZ Župa, kazao je da je Dan škole jedan od svijetlih datuma u istoriji nikšićke Župe jer je to datum kada je prije 145 godina zasijala baklja znanja u toj Mjesnoj zajednici. Obećao je dobru saradnju sa školom, a sve u cilju stvaranja što boljih uslova u toj vaspitno–obrazovnoj ustanovi.

U kulturno umjetničkom programu pored učenika škole učestvovali su i mališani iz JPU "Dragan Kovačević", kao i članovi KUD-a "Zahumlje".

Slobodan Mirjačić, predsjednik UBNOR-a i antifašista Nikšić, direktorica škole i Andrija Bojović, položili su cvijeće na spomen bistu Dušana Bojovića.

Galerija

Bonus video: