Nikšić: Osnovci oslikavali tarabe Doma revolucije

Prema riječima Ratke Radunović, sekretara Dječjeg saveza, takmičenje je okupilo preko 60 učenika iz 11 osnovnih škola, a ekipe su bile sastavljene od po tri člana
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2016. 13:53h

I ovoga maja mladi likovnjaci nikšićkih osnovnih škola oslikavali su tarabe Doma revolucije u okviru opštinskog takmičenja koje je organizovao Dječji savez na temu „Priroda, zdravlje, ljepota“. Najljepše oslikana taraba je ona koju je uradia tročlana ekipa škole „Jagoš Kontić“ iz Straševine u sastavu Nikoleta Spasojević, Mia Matović i Marija Radojičić, dok je drugo mjesto pripalo njihovim drugarica iz iste škole, Jovani Šuković, Anđeli Savićević i Jovani Mijušković.

Mentorka učenika iz Straševine je Angelina Janjušević. Treće mjesto podijeli su učenici škole „Ratko Žarić“, Ljubica i Mikica Mirković i Mina Milović, i „Braća Ribar“, Marija Božović, Matija Jauković i Marija Zečević, koje su predvodili njihovi mentori Slavica Živković i Marinko Mišković. Učenicima iz škole „Dušan Bojović“ iz Župe, Milici Mandić, Ivani Jokić i Milici Ćipranić, pripala je specijalna nagrada, a njihov mentor je Zorica Ivanović.

Prema riječima Ratke Radunović, sekretara Dječjeg saveza, takmičenje je okupilo preko 60 učenika iz 11 osnovnih škola, a ekipe su bile sastavljene od po tri člana.

Humanitarna organizacija ”Adra” iz Podgorice obezbjedila je školski pribor za tri prvoplasirane ekipe, dok je Dječji savez od Konkursa od igara za srecu obezbjedio boje, knjige, diploma, sokove, kao i dnevnice za 11 nastavnika – mentora. Nadaju se da Centar za socijalni rad, kao i svake godine do sada, pobjednički tim častiti sedmodnevnim ljetovanjem.

Manifestaciju su pomogli Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj, Uprava policije, pekara “Božović”, Sportski centar, škola “Olga Golović” Ii Komunalno preduzeće.

Galerija

Bonus video: