Od srijede bez restrikcija vode u Herceg Novom

Zbog redovnog godišnjeg čišćenja hidro tunela Gorica Plat prethodnih 15 dana bio je obustavljen dotok vode iz tog sistema, odakle najveća bokeljska opština dobija oko 70 odsto vode za piće
2 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.05.2016. 13:13h

Novljani će od srijede ponovo dobijati oko 450 l/s vode koja stiže iz sistema Trebišnjica Plata, preko Konavala u susjednoj Hrvatskoj.

Zbog redovnog godišnjeg čišćenja hidro tunela Gorica Plat prethodnih 15 dana bio je obustavljen dotok vode iz tog sistema, odakle najveća bokeljska opština dobija oko 70 odsto vode za piće. Zbog toga su bile uvedene višesatne restrikcije.

Hidro tunel Gorica-Plat biće napunjen u ponedjeljak veče, a u utorak u jutarnjim časovima planirano je da se izvrše testiranja turbina i kontrole pritisaka u HE Plat nakon čega će voda biti puštena u cjevovod Plat-Herceg Novi.

Nakon redovne procedure ispiranja cjevovoda, hemijske i mikrobiološke kotrole kvaliteta vode i utvrđivanja ispravnih parametara voda će biti distribuirana u sistem za vodosnabdijevnje.

Stabilizacija vodosnabdijevanja se očekuje u srijedu 1. juna, saopštili su iz Vodovoda.

U Vodovodu i lokalnoj upravi očekuju uredno vodosabdijevanje na teritoriji cijele opštine tokom i nakon turističke sezone.

Bonus video: