Obezbijediti novac za povratak 16 porodica na Kosovo

Dogovoren je i nastavak saradnje u oblasti regulisanja ličnih dokumenta koje obezbjeđuju mobilni timovi Ministarstva unutrašnjih poslova kosovske Vlade
1 komentar(a)
Dalibor Jevtić, Boris Marić, Foto: Mrs.gov.me
Dalibor Jevtić, Boris Marić, Foto: Mrs.gov.me
Ažurirano: 30.05.2016. 11:15h

Kosovska Vlada nastojaće da ove godine obezbijedi novac za povratak 16 porodica iz Crne Gore u opštinu Đakovica, saopšteno je nakon sastanka resornih ministara dvije države.

Crnogorski ministar rada i socijalnog staranja, Boris Marić, i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova, Dalibor Jevtić, razgovarali su o unaprjeđenju položaja interno raseljenih sa Kosova, koji borave u Crnoj Gori, ostvarivanju prava na dobrovoljni povratak, regulisanju lične dokumentacije i poboljšanju uslova stanovanja.

"U okviru regionalne inicijative vlade dvije države nastaviće sa pružanjem pomoći ovim licima. Vlada Kosova nastojaće ove godine da obezbijedi novčana sredstva za povratak 16 porodica u opštinu Đakovica“, kaže se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Dogovoren je i nastavak saradnje u oblasti regulisanja ličnih dokumenta koje obezbjeđuju mobilni timovi Ministarstva unutrašnjih poslova kosovske Vlade.

Bonus video: