Radovi đaka protiv pušenja: Tatjana Gagović i Mesua Gačević osvojile prvo mjesto

U kategoriji likovnih radova, drugo mjesto osvojila je Mia Raičević, učenica OŠ „Vlado Milić“ iz Podgorice, a treće je pripalo Anji Vujačić iz OŠ „Milija Nikčević“ iz Nikšića
345 pregleda 0 komentar(a)
Likovni radovi, Foto: Zoran Đurić
Likovni radovi, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.05.2016. 06:59h

Prvo mjesto na petnaestom nagradnom konkursu za likovne i literarne radove osvojile su Tatjana Gagović, učenica sedmog razreda OŠ „Kekec“ iz Sutomora, i Mesua Gačević, učenica devetog razreda OŠ „Džafer Nikočević“ iz Gusinja.

Povodom 31. maja, Svjetskog dana borbe protiv pušenja, JU Dječji savez i Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) raspisali su konkurs na temu „Ne puši, jer svaka cigareta zdravlje ruši“.

“Na konkurs je pristiglo preko 1.000 likovnih radova u svim tehnikama i oko 60 literarnih. Za selekciju 72 izložena rada učenika od četvrtog do devetog razreda, bili su zaduženi Seida Belegović, akademski slikar, Željko Đuričković, akademski skulptor i Domagoj Žarković, sekretar CDPR-a.

U kategoriji likovnih radova, drugo mjesto osvojila je Mia Raičević, učenica OŠ „Vlado Milić“ iz Podgorice, a treće je pripalo Anji Vujačić iz OŠ „Milija Nikčević“ iz Nikšića.

U kategoriji literarnih radova, drugo mjesto podijelile su Lena Stanišić, učenica OŠ „Maksim Gorki“ iz Podgorice, i Katarina Golović iz OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ iz Nikšića.

Treće mjesto podijelile su Jovana Svrkota iz OŠ „Ilija Kišić“ iz Herceg Novog i Jovana Mušikić iz OŠ „Dušan Bojović“ iz Nišića.

Pohvale su dobile učenice Nataša Milidrag iz Podgorice, Anja Raičević iz Sutomora i Jelena Marić iz Herceg Novog, a OŠ „Kekec“ pripala je specijalna nagrada.

Bonus video: