Više od 350 maski šetalo Podgoricom

Na manifestaciji učestvovali osnovci iz Kotora i Tivta, kao i đaci iz 14 podgoričkih škola
271 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2016. 07:06h

Nagradu za najbolju masku na godišnjem maskenbalu “Svijet dječje mašte”, dobila je Dejana Radulović za “Mahovinu”, najoriginalnija bila je Seka Vujadinović sa maskom “Svježa domaća jaja”, a najmaštovitija bila je maska “Maslačak” Andreje Vulović.

Šarena povorka, koju je činilo više od 350 maskiranih mališana, predvođena mažoretkinjama plesnog studija „Belisima“ iz Tivta, kretala se juče Trgom nezavisnosti i ulicama centra Podgorice, Vučedolskom, Njegoševom i Bokeškom.

„Ove godine na maskenbalu su učestvovali učenici Osnovne škole „Drago Milović” iz Tivta i „Nikola Đurković” iz Kotora, kao i đaci iz 11 podgoričkih škola”, saopštila je organizatorka programskih aktivnosti „Dječjeg saveza” Dragica Dujović-Rašković.

Tradicionalni dječji maskenbal organizovao je „Dječji savez”, pod pokroviteljstvom Glavnog grada. Ovogodišnji slogan manifestacije bio je „Radost djetinjstva”.

Žiri, koji su činili akademski slikari, Nikica Raičević, Božidar Jovićević i Milenko Vuksanović, imao je težak zadatak da odabre tri najbolje maske u tri kategorije.

Djeca, u individualnim i grupnim maskama, borila su se za prvo mjesto za najbolju, najmaštovitiju i najoriginalniju masku.

„Mi, kao organizatori, smo se potrudili da pored tih nagrada uručimo još 70 specijalnih”, kazala je Dujović-Rašković.

Na centralnom gradskom trgu pripremljen je bogat kulturno-zabavni program, u kojem su, pored plesnih škola „Belisima” i „Enigma” iz Tivta i plesne škole „Alisa”, učestvovale balerine iz umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić” i solisti sa festivala „Naša radost”.

„Cilj ove masovne manifestacije je razvijanje kreativnosti i mašte kod djece”, poručila je Dujović-Rašković.

Galerija

Bonus video: