Radije bi bio lopov nego majmun

“Uvjeravam Vas da to nema nikavu političku pozadinu, jer smo različitih i političkih i idoloških stavova. Svima koji me znaju, pa i mojim kolegama, poznato je da se zalažem za prava radnika kao predsjednik Sindikata”, rekao je Miloš Fuštić koji je zaposlen u Opštini Bar i predsjednik je Sindikata lokalne uprave
2077 pregleda 147 komentar(a)
bolje lopov nego majmun, Foto: Facebook.com
bolje lopov nego majmun, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 28.05.2016. 17:15h

Izvršni i direktor komercijale mojkovačke fabrike oružja “Tara”, Radoje Kljajević i njegov brat Boris, sa još četvoricom drugara, fotografisali su se u majicama na kojima piše - “bolje lopov nego majmun”.

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama su mojkovački privatnik Goran Stanišić, Miloš Fuštić koji je zaposlen u Opštini Bar i predsjednik Sindikata lokalne uprave, službenik mojkovačkog sekreterijata za finansije i bivši predsjednik tamošnjeg sindikata lokalne uprave Brano Braunović i bivši rukometaš Anđelko Adžić iz Mojkovca.

Izvršni direktor juče nije odgorao na pozive i sms “Vijesti”, a u fabrici su saopštili da će biti službeno odsutan nekoliko dana.

Iako napis asocira na nedavni incident u Skupštini, kada su poslanici DF-a skandirali premijeru Milu Đukanoviću da je lopov, on im odgovorio da su kreteni i majmuni, a potpredsjednik Skupštine (DF) uzvratio: “Bolje majmun nego lopov”, Fuštić je kazao da je fotografija nastala u “opuštenoj atmosferi” i da nijesu željeli da pošalju bilo kakvu poruku.

“Uvjeravam Vas da to nema nikavu političku pozadinu, jer smo različitih i političkih i idoloških stavova. Svima koji me znaju, pa i mojim kolegama, poznato je da se zalažem za prava radnika kao predsjednik Sindikata. Napis na majici nema nikakve veze sa mojim stavovima i životnim standardima”, rekao je on juče “Vijestima”.

I Braunović tvrdi da nijesu htjeli da uvrijede bilo koga, ali ni da aludiraju na politička dešavanja u Crnoj Gori.

Stanišić pak najavljuje tužbe protiv onih koji su “zloupotrijebili fotografiju” objavljenu na Fejsbuku.

Kaže da ekipa rukometaša-vetarana iz Mojkovca “od Vardara pa do Triglava širi toleranciju, zdrav duh, druženje”.

Stanišić je piznat javnosti zbog incidenta koji se dogodio 4. avgista 2011. godine, kada je na terasi hotela “Dulović” u centru grada, ispalio četiri hica iz pištolja u sugrađanina Igora Raičevića.

Zbog toga je u septembru 2013. osuđen na 26 mjeseci zatvora.

Stanišić: Majice kupili u Splitu, nema to veze sa Skupštinom

Stanišić kaže da su majice kupili na splitskoj rivi i da to “potvrđuje potpunu nepovezanost sa onim što se nedavno dešavalo u Skupštini”.

"Ako me već pitate, potpuno stojim iza toga napisa. Uvijek ću prije izabrati da sam lopov, nego majmun... Postoje ljudi koji žele da budu majmuni. Ne razumijem pažnju koju je izazvala fotografija, koja je objavljena na Fejsbuk stranici mojkovačkih rukometnih veterana. Ja sam predsjednik te NVO i tamo smo postavili fotografiju, među nekoliko hiljada drugih sa naših različitih putovanja i druženja. Imamo tu privilegiju da nas ne zanima šta se dešava u Skupštini, niti to pratimo".

Bonus video: