Roditelji u ponedjeljak organizuju okupljanje kod pasarele na Zabjelu

Podsjećaju da ulica Vojislavljevića nema trotoar, kao ni ostale propratne detalje koje mogu pomoći pješacima posebno djeci koja idu u školu da se bezbjedno kreću
191 pregleda 20 komentar(a)
OŠ Oktoih, Foto: Luka Zeković
OŠ Oktoih, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.05.2016. 09:14h

Roditelji đaka Osnovne škole Oktoih koja se nalazi u naselju Zabjelo, organizovaće u ponedjeljak okupljanje na platou kod Pasarele, i od nadležnih zatražiti da hitno preuzmu mjere koje će doprinijeti bezbjednosti saobraćaja u tom dijelu grada.

Savjet roditelja Oktoih-a organizuje okupljanje jer, kako su naveli, žele da ukaže na nebezbjednost saobraćajnice koja se nalazi u blizini škole.

Podsjećaju da ulica Vojislavljevića nema trotoar, kao ni ostale propratne detalje koje mogu pomoći pješacima posebno djeci koja idu u školu da se bezbjedno kreću.

Kako su kazali na to ih je podsjetila tragična smrt četrnaestogodišnje djevojčice koja je stradala na putu do škole. Roditelji smatraju izuzetno važnim i postojanje školskih policajaca koji bi takođe mogli značjano da doprinesu bezbjednosti djece kao u mnogim razvijenim zemljama.

Roditelji pozivaju sve zainteresovane da se pridruže u ponedjeljak i zajedno pošalju poruku da su životi naše djece na prvom mjestu kao i da je naša obaveza da im obezbijedimo osnovne uslove koji se između ostalog tiču i bezbjednosti saobraćaja.

Kako su objasnili okupljanje se organizuje na platou kod Pasarele - dijelu parkinga stambenih zgrada koje se nalaze u Jerevanskoj ulici.

Bonus video: