Poribljeno Slano jezero

Nakon Slanog, na kome od danas do 1.juna važi zabran ribe, slijedi poribljavanje jezera Krupac čim se za to stvore uslovi, jer trenutno pomenuto jezero preliva
216 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2016. 08:47h

Članovi Sportsko ribolovnog kluba (SRK) „Nikšić“, koji ove godine slavi 65. godina postojanja, poribili su Slano jezero kod Nikšića sa 1.150 kilograma pastrmke. Prema riječima Vujice Lalić, koordinatora u SRK „Nikšić“, konzumna riba kojom je poribljeno Slano jezero nabavljena je iz ribnjaka u Rastovcu po cijeni od četiri eura po kilogramu.

Nakon Slanog, na kome od danas do 1.juna važi zabran ribe, slijedi poribljavanje jezera Krupac čim se za to stvore uslovi, jer trenutno pomenuto jezero preliva.

Pored poribljavanja organizovano je i spaljivanje zaplijenjenih mreža, a Lalić je istakao da krivolovcima nikako da stanu na kraj.

„Vrlo teško je problem krivolova riješiti. Koliko god se trudimo da zaštitimo jezera krivolovci su sve aktivniji. Prošle godine smo oduzeli 47 mreža, a ove godine za 15 dana 16 mreža, pet parangala i tri kaveza za ribe“, kazao je Lalić.

Galerija

Bonus video: