Organizovani obilazak Starog grada u Budvi koštaće euro

Predviđeno je da izletnička taksa bude prihod Turističke organizacije Opštine Budva i da se naplaćuje tokom cijele godine
1486 pregleda 6 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.12.2018. 09:16h

Skupština opštine Budva namjerava da donese odluku o uvođenju izletničke takse od jedan euro, za sve turiste koji organizovano obilaze Stari grad.

Predsjednik Skupštine sjednicu je zakazao za 27. decembar, a na dnevnom redu naći će se i odluka o uvođenju izletničke takse. Vlada je još u martu, na predlog Opštine, dala zeleno svjetlo da se uvede izletnička taksa u iznosu od jedan euro.

“Ovom odlukom uvodi se izletnička taksa koja se naplaćuje turistima koji u okviru organizovanih grupa, posredstvom turističkih agencija, drugih pravnih lica ili preduzetnika registrovanih za obavljanje turističke delatnosti, posjećuju budvanski Stari grad, kao turistički lokalitet izuzetnih prirodnih i kulturno-istorijskih vrijednosti. Izletnička taksa se naplaćuje svakom turisti koji obilazi zidine Starog grada, u iznosu od 1 euro”, navodi se u odluci koju je usvojila Vlada.

Predviđeno je da izletnička taksa bude prihod Turističke organizacije Opštine Budva i da se naplaćuje tokom cijele godine.

Bonus video: