Barani dali doprinos akciji “Let’s do it Montenegro”

Na Velikom Pijesku su pored lokalnih aktivista bili i đaci Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i OŠ “Mrkojevići”, u Šušanju su rukave zavrnuli volonteri nevladinih organizacija, mještani, učenici OŠ “Anto Đedović” , kao i dvadesetak članova AK “Mornar”
0 komentar(a)
Let’s do it Montenegro, Foto: Radomir Petrić
Let’s do it Montenegro, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 27.05.2016. 16:23h

I Barani su danas dali veliki doprinos akciji „Očistimo Crnu Goru za jedan dan” – “Let’s do it Montenegro”, koju je inicirao ADP „Zid“ iz Podgorice: u Sutomoru, Šušanju i na Velikom Pijesku, te u Polju, uz logistiku Komunalnih djelatnosti, prikupljeno je preko deset kubika otpada!

U Sutomoru se čistilo u naselju Orovo, Suvom potoku, Spičanskom polju i na plaži Sutomore centar. Učestvovali su mještani, aktivisti NVO “Novo i ljepše Sutomore”, đaci Ekološke sekcije OŠ “Kekec”, učenici Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, Gimnazije “Niko Rolović” i Srednje Poljoprivredne škole.

U najvećem barskom prigradskom naselju Polje, u MZ Bar II na Tabiji otpad su čistili izviđači odreda “24. novembar”, đaci OŠ “Meksiko”, djeca iz dječijeg vrtića, članovi Radio kluba “Volujica”, korisnici dnevnog centra NVO Adria… a prekrečeni su i grafiti na zidovima Doma MZ.

Na Velikom Pijesku su pored lokalnih aktivista bili i đaci Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i OŠ “Mrkojevići”, u Šušanju su rukave zavrnuli volonteri nevladinih organizacija, mještani, učenici OŠ “Anto Đedović” , kao i dvadesetak članova AK “Mornar”.

Akcijaši su za čišćenje Suvog potoka u Sutomoru imali pomoć u mehanizaciji od preduzeća iz Užica”Jedinstvo” koje sprovodi radove na vodovodnoj infrastrukturi, na čemu su Užičanima zahvalnost iskazali iz koordiancionog tima akcije. Hranu i osvježenje za akcijaše donirao je market “Franca”, a ADP “Zid” je obezbijedio kese za otpad i rukavice.

Bonus video: