Ministar zdravlja u Herceg Novom: Sa interesovanjem prati slučaj Bolnice Meljine

Informisao je da je u planu otvaranje ambulante u Radovićima, što će unaprijediti zdravstvenu zaštitu na poluostrvu Luštica. Kako je kazao, cilj je da doktori budu što bliže građanima
63 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2016. 15:50h

Ministar zdravlja Budimir Šegrt i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić boravili su danas u radnoj posjeti Herceg Novom, tokom koje su se sastali sa predsjednicom Opštine Natašom Aćimović i predsjednikom Skupštine opštine Andrijom Radmanom.

U fokusu razgovora bilo je unapređenje zdravstevene zaštite građana i zdravstvene infrastukture, saopšteno je iz lokalne uprave.

Šegrt je pohvalio rad Doma zdravlja Herceg Novi i ambulantu na teritoriji opštine, kao i opremljenost zdravstvene stanice u Bijeloj i rekao da će se raditi na unapređenju rada Jedinice za hitnu medicinsku pomoć.

Informisao je da je u planu otvaranje ambulante u Radovićima, što će unaprijediti zdravstvenu zaštitu na poluostrvu Luštica. Kako je kazao, cilj je da doktori budu što bliže građanima.

Rekao je i da Ministarstvo na čijem je čelu sa velikim interesovanjem prati slučaj Bolnice Meljine, jer je nesporan značaj ustanove tog tipa za građane ove regije.

Minstar Šegrt i direktor Čirgić sa saradnicima su nakon sastanka obišli Dom zdravlja Herceg Novi. Ranije danas posjetili su i opštine Tivat i Kotor, domove zdravlja u tim gradovima, Opštu bolnicu Kotor, Specijalnu bolnicu za psihijatriju Dobrota i Specijalnu bolnicu za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju u Risnu.

Galerija

Bonus video: