Žabljak: Organizovana manifestacija "Vrtić na otvorenom"

Dušanka Badnjar iz žabljačkog vrtića „Eko bajka“ kaže da kampanja „Svi u vrtić“ već daje rezultate jer se tokom poslednjih mjesec dana, koliko kampanja traje, u njihov vrtić upisalo osam novih mališana
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2016. 13:55h

Na trgu u centru Žabljaka danas je organizovan „Vrtić na otvorenom“, prva u seriji od osam manifestacija posvećenih najmlađim.

Sve to u sklopu kampanje „Svi u vrtić“ koju organizuje UNESCO i Ministarstvo prosvjete, sa ciljem da što više djece u narednom periodu pohađa vrtić.

Bilo je veselo, kako i dolikuje ovakvim manifestacijama, a doprinos su dali partneri na projektu, umjetnička škola „Vasa Pavić“ iz Podgorice i fakultet dramskih umjetnositi sa Cetinja, čiji su đaci odnosno studenti dali dodatan štimung igri i pjesmi žabljačkih mališana i njihovih roditelja koji su se okupili u velikom broju.

Doprinos manifestaciji dali su i studenti-volonteri sa filozofskog fakulteta iz Nikšića koji su kroz igru učili sa djecom.

"Ovo je prvi u seriji od osam umjetničkih performansa koji su izveli naši partneri iz Podgorice, Cetinja i Nikšića. Već u ponedjerljak, u isto vrijeme i na istom mjestu priredićemo drugi nastup, a sve to da se ispuni zacrtani cilj, da svi mališani budu uključeni u vritiće", kazala je Marijana Blečić, koordinatorka u Pedagoškom centru Crne Gore.

Dušanka Badnjar iz žabljačkog vrtića „Eko bajka“ kaže da kampanja „Svi u vrtić“ već daje rezultate jer se tokom poslednjih mjesec dana, koliko kampanja traje, u njihov vrtić upisalo osam novih mališana.

Galerija

Bonus video: