Dan mladosti obilježen na farmi magaraca: Titov rođendan zalili mohitom

“Za sve one koji su 25. maja položili zakletvu i nje se bar malo pridržavaju“, poručili su sa farme putem Fejsbuka
55 pregleda 5 komentar(a)
Titov rođendan, farma magaraca, Foto: Darko Saveljić
Titov rođendan, farma magaraca, Foto: Darko Saveljić
Ažurirano: 26.05.2016. 09:57h

Dan mladosti juče nije organizovan u Tivtu, ali je rođendan doživotnog predsjednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita obilježen na farmi magaraca u Martinićima.

Pod sloganom - “88 mohita za druga Tita“, slet je počeo u 20 časova, u vrijeme kada je tradicionalno decenijama obilježavan Titov rođendan na Stadiona JNA u Beogradu.

Organizatori su saopštili da je slet namijenjen onima koji su imali srećno djetinjstvo kao Titovi pioniri.

“Za sve one koji su 25. maja položili zakletvu i nje se bar malo pridržavaju“, poručili su sa farme putem Fejsbuka.

Vlasnik farme Darko Saveljić istakao je da je na sletu obavezan dres kod - bijela košulja i crvena marama. Kazao je da je za zvanice pripremljen mohito, tvrdi po istom receptu kao i onaj koji je Tito pio tokom posjete Kubi. On je rekao da je slet organizovan u skladu sa ciljevima farme, odnosno sa njihovom težnjom za očuvanje magaraca u Crnoj Gori, povezivanjem ljudi sa životinjama i stvaranjem samoodržive farme.

“Magarac je dio tradicije Crnogoraca, a interesantno je da danas u Crnoj Gori ima više pelikana nego magaraca“.

Proslava Dana mladosti, po kojoj je Tivat postao prepoznatljiv proteklih godina, nije organizovana “zbog neadekvatne podrške Opštine”.

“Ovogodišnji Dan mladosti proslavićemo kao što smo ga slavili od 1987-2004. - u našim sjećanjima i u našim srcima. Gajimo veliku nadu da će sa novoizabranom gradonačelnicom dr Snežanom Matijević i Dan mladosti, kao najmasovnija manifestacija u Tivtu, konačno dobiti adekvatan tretman. Od sljedeće godine svakako nastavljamo dalje!”, napisao je na Fejsbuku Marko Perković iz tivatske NVO “Generalni konzulat SFRJ”. Ta NVO je prije 12 godina obnovila i bila glavni organizator proslave Dana mladosti u Tivtu. Perković je “Vijestima” kazao da se i juče više od 120 jugonostalgičara iz svih eks-YU republika zabavljalo u novootvorenoj kafe-piceriji “Maršal Tito” na Pakovu.

Bonus video: