Nikšić: Dodijeljene zahvalnice "Za dobro Župe"

Asfaltiranje i sanacija puteva ni ove godine nijesu izostali, izgrađen je bazen, počela sanacija kule Voltica, otvoren vrtić u selu Zagrad
831 pregleda 0 komentar(a)
Dobitnici nagrade, Foto: Svetlana Mandić
Dobitnici nagrade, Foto: Svetlana Mandić

Kraj godine je prilika da se sumiraju rezultati, a Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka može se pohvaliti ostvarenim.

Kako je na novogodišnjem koktelu kazao predsjednik MZ, Dragoljub Radulović, uspostavljena je dobra saradnja sa NVO iz Župe, lokalnom samoupravom i Vladom, što je rezultiralo realizacijom većeg broja projekata. Krenulo se sa ostvarenjem jednog od gorućih problema Župe – urađen je projekat rekonstrukcije glavne saobraćajnice u dužini od preko šest kilometara, a početak radova očekuje se tokom 2019.

Asfaltiranje i sanacija puteva ni ove godine nijesu izostali, izgrađen je bazen, počela sanacija kule Voltica, otvoren vrtić u selu Zagrad.

I ove godine polumaturanti su išli besplatno na ekskurziju, nastavljeno je stipendiranje dva najbolja studenta iz Župe, obezbjeđeni pokloni za đake prvake, kao i novčane nagrade za dobitnike diplome „Luča”.

Tokom 2018. bilo je dosta sportskih i kulturno-zabavnih manifestacija, a nijesu zaboravili da učestvuju ni u onima humanitarnog tipa.

„Opštini smo predložili projekte koje bi trebalo realizovati tokom naredne godine. Osim rekonstrukcije glavne saobraćajnice predložili smo da se urade projekti pješačke staze od Miolja polja do Liverovićkog jezera i uređenja korita rijeke Gračanice“, kazao je Radulović.

Na koktelu su uručene zahvalnice „Za dobro Župe“ Milinku Đuroviću, službeniku u Opštini Nikšić, Biljani Brašnjo, novinarki „Dana“ i doktorici Svetlani Vujović, dok je humanista i dugogodišnji sekretar Crvenog krsta Milorad Drekalović dobio specijalno priznanje.

Bonus video: