Minsitarstvo prosvjete: Održani sajmovi suvenira u šest opština

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, od prodaje suvenira u Bijelom Polju prikupljeno je 2.112 eura koji će biti donirani Dnevnom centru “Tisa” i nevladinoj organizaciji “Oaza”, dok je u Kotoru prikupljeno 850 eura za Dječije odjeljenje Bolnice Kotor
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2016. 16:48h

Obrazovno-vaspitne ustanove u Bijelom Polju, Kotoru, Plavu, Šavniku, Baru i Cetinju održale su sajmove suvenira povodom proslave decenije nezavisnosti čiji je prihod doniran u humanitarne svrhe.

Sajmovi su održani pod sloganom Decenija nezavisnosti – s ponosom slavimo, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i u saradnji sa gradskim upravama i turističkim organizacijama opština.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, od prodaje suvenira u Bijelom Polju prikupljeno je 2.112 eura koji će biti donirani Dnevnom centru “Tisa” i nevladinoj organizaciji “Oaza”, dok je u Kotoru prikupljeno 850 eura za Dječije odjeljenje Bolnice Kotor.

Navodi se da je u Plavu prikupljeno 840 eura, koji će biti donirani Dnevnom centru “Lipa”, dok su vaspitno-obrazovne ustanove Opštine Šavnik prikupile 470 eura koji će biti donirani učenicima slabijeg materijalnog stanja.

Saopšteno je da su vaspitno-obrazovne ustanove Cetinja prikupile 617,50 eura koji će biti donirani djeci sa smetnjama u razvoju.

Iz Ministarstva su kazali da su na sajmovima suvenira učenici obrazovno-vaspitnih ustanova, uprkos lošim vremenskim uslovima, izveli bogat kulturno-umjetnički program za posjetioce.

Galerija

Bonus video: