Za one bez lične karte iz Budve, grobnice duplo skuplje

“Prije nekoliko dana Tržišna inspekcija naložila je da u ravnopravan položaj moramo staviti sve vrste potrošača. Moramo da promijenimo tu stavku odluke, odnosno da cijene moraju biti iste za sve i takvu je uputimo Skupštini na usvajanja"
8 komentar(a)
grobnica, Foto: Todayifoundout.com
grobnica, Foto: Todayifoundout.com
Ažurirano: 23.05.2016. 05:33h

Tržišna inspekcija naložila je budvanskom preduzeću Pogrebne usluge da obustavi primjenu diskriminatorskog cjenovnika usluga i da ubuduće cijene grobnih mjesta budu iste i za mještane i za ljude koji nijesu stanovnici Budve.

Aktuelnim cjenovnikom, stanovici Budve su do sada plaćali grobnicu po 4.800 eura, dok su duplo skuplje - 9.600 eura mjesto u “vječnoj kući” plaćali oni koji nemaju ličnu kartu izdatu u metropoli turizma.

Takav cjenovnik Skupština opštine aminovala je još 2007. godine.

Direktor Pogrebnog preduzeća Božidar Milović kazao je odbornicima lokalnog parlamenta da će to preduzeće predložiti donošnje nove odluke.

“Prije nekoliko dana Tržišna inspekcija naložila je da u ravnopravan položaj moramo staviti sve vrste potrošača. Moramo da promijenimo tu stavku odluke, odnosno da cijene moraju biti iste za sve i takvu je uputimo Skupštini na usvajanja. To jednostavno znači da ukoliko neko želi da kupi grobno mjesto, cijena će biti ista bilo da je iz Budve ili da je neko iz Nikšića, Cetinja, Rusije ili Engleske”, pojasnio je Milović.

Budva je godinama unazad držala lidersku poziciju u regionu po cijenama grobnih mjesta.

Takav cjenovnik Javno preduzeće Pogrebne usluge ustanovilo je u vrijeme kada su cijene nekretnina vrtoglavo rasle, pa je i mjesto na groblju pratilo “tržišna kretanja”.

Te cijene su, međutim, ostale i nakon što je ekonomska kriza uzela maha...

Kako su kapaciteti groblja u gotovo svim primorskim gradovima ograničeni, a pojedina su prebukirana, pogrebna preduzeća konstantno povećavaju cijenu usluga...

Bonus video: