Otvoren olimpijski bazen u Nikšiću

Prema riječima Grbovića, Nikšić je grad izuzetno bogate sportske tradicije, a otvaranjem bazena stvoreni su uslovi i za razvoj vaterpola i plivanja
205 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2016. 16:57h

Rekonstruisani olimpijski bazen u Nikšiću svečano je otvoren danas, a Nikšićani su imali priliku da prisustvuju finalnoj, kao i utakmici za treće mjesto prvenstva Crne Gore za juniore u vaterpolu.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović podsjetio je da je u aprilu prošle godine održano donatorsko veče kada je prikupljeno milion eura, dok je vrijednost radova na rekonstruisanom bazenu oko 1,4 miliona.

“Svi zajedno smo položili test odgovornosti prema našoj državi. Svi radovi na bazenu su urađeni kvalitetno, a projektovani i izvedeni sistemi grijanja, ventilacija i pripreme sanitarne tople vode u skladu sa najvećim evropskim standardima energetske efikasnosti i očuvanja čovjekove sredine”, kazao je Grbović i zahvalio se svim donatorima koji su pomogli da radovi na rekonstrukciji bazena budu uspješno realizovani.

Prema riječima Grbovića, Nikšić je grad izuzetno bogate sportske tradicije, a otvaranjem bazena stvoreni su uslovi i za razvoj vaterpola i plivanja.

“Nikšić izgradnjom bazena i skorom rekonstrukcijom hotela ‘Onogošt’ stvara uslove da bude centar daljeg razvoja vaterpolo sporta u Crnoj Gori. Daćemo sve od sebe da tako i bude”, obećao je Grbović.

Predsjednik Vaterpolo-plivačkog saveza Crne Gore Srđan Kovačević kazao je da mu je žao što mnogi nijesu vidjeli kako je objekat izgledao prošle godine jer tek tada bi mogli da uporede šta je sve urađeno.

“U ime Vaterpolo-plivačkog saveza obećavam da ćemo svim svojim kapacitetima, koji nijesu veliki, ali postoje, da pomognemo rad bazena i da pomognemo razvoj plivanja i vaterpola u Nikšiću”, kazao je Kovačević.

Petar Porobić uručio je Nikoli Janoviću, doskorašnjem kapitenu vaterpolo reprezentacije Crne Gore, priznanje za doprinos i afirmaciju crnogorskog vaterpola i reprezentacije.

“Zadovoljstvo mi je da u ime Vaterpolo saveza Nikoli Janoviću uručim priznanje i jedan skroman poklon za doprinos formiranju naše reprezentacije i postignutim rezultatima proteklih deset godina “, kazao je Porobić.

Selektor Vaterpolo reprezentacije Vladimir Gojković uručio je pehare kapitenima ekipa koje su osvojile prva tri mjesta u prvenstvu Crne Gore za juniore. Prvo mjesto osvojio je klub „Jadran“, drugo „Budva“, a treće „Primorac“.

Otvaranju bazena prisustvovali su predsjednik Vlade Milo Đukanović, brojni ministri, kao i gosti iz političkog, privrednog i kulturnog života grada i države. Prikazan je film o izgradnji bazena u produkciji TV Nikšić.

Gradnja bazena, koji je preslikani minhenski olimpijski bazen, počela je 1972. godine, a počeo je da radi 18. septembra 2000. Radio je do 22. decembra pomenute godine, da bi ponovo bio aktiviran u maju naredne godine. U oktobru 2001. godine je prestao sa radom, a osnovni razlog bio je nedostatak vazdušnog grijanja. Za potrebe Evropskog kadetskog prvenstva u rukometu 2010. godine bazen je privremeno osposobljen za trening dvoranu.

Galerija

Bonus video: