Princ: Građani da se više zainteresuju za ono što ih ujedinjuje

Princ je kazao da povodom jubileja svi imamo obavezu više
55 pregleda 2 komentar(a)
princ Nikola, Foto: Svetlana Mandić
princ Nikola, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.05.2016. 15:43h

Princ Nikola Petrović Njegoš kazao je da je potrebno da nove generacije crnogorskih građana o svojoj budućnosti brinu isto onoliko ili čak više nego što su sagledani u svoju prošlost.

"Da se više zainteresuju za ono što ih ujedinjuje od onoga šta ih dijeli. Više za ono što predstavlja snagu društva, nego za ono što predstavlja njegovu slabost. Odgovor možda leži u onoj Njegoševoj poruci «Neka bude što biti ne može»", kazao je princ na sinoćnoj proslavi povodom deset godina od obnove nezavisnosti u Podgorici.

On je dodao da povodom jubileja svi imamo obavezu više, "da u državi Crnoj Gori gradimo društvo zasnovano na vrijednostima humanog i socijalno odgovornog društva i Fondacija svim svojim aktivnostima nastoji da Crnu Goru učini domom svih njenih građana, bez obzira na njihov socijalni, društveni ili drugi status".

Fondacija Petrović uputila je i donaciju djeci zbrinutoj u domu u Bijeloj.

"To je jedini način poboljšanja životnih uslova ne samo za najugroženije, veći za bogate. Jer biti bogat, a biti okružen siromašnim, obespravljenim ili živjeti u devastiranoj prirodi i urbanom haosu nije dobar život", kazao je princ.

Bonus video: