Herceg Novi: Blaže restrikcije i ljeto bez obustave vodosnabdijevanja

"Urađeni su i dodatni napori na spajanju lokalnog izvorišta Ljuta, čeličnim cjevovodom fi-600 u mjestu Karasovići, čime je obezbjeđeno dodatnih 60 sekundnih litara”, pojašnjeno je iz lokalne uprave.
0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.05.2016. 14:30h

Opština Herceg Novi očekuje da nakon 30. maja, kada završavaju restrikcije vode zbog sanacije hidrotunela Gorica – Plat, odkale najveći bokeljski grad dobija oko 70 odsto litara vode, građani imaju uredno vodosnabdijevanje tokom i nakon turističke sezone, saopšteno je iz lokalne uprave.

Podsjećamo da je od 14. maja kada je obustavljen dotok vode preko Konavala u Hrvatskoj, saopšteno da će potrošači od Debelog brijega do Kamenara vodu samo dva puta po dva sata dnevno. Zbog povoljne hidrometereološke situacije, građani vodu dobijaju u ranije određenim terminima, ali u trajanju od tri do šest sati, osim potrošača koji se snabdijevaju preko rezervoara Stanišića dubrava, koji vodu dobijaju u trajanju od dva do četiri sata u najavljenim terminima.

Iz lokalne uprave navode da sa predstavnicima Hidrocentrale na Trebišnjici Konavoskim komunalnim preduzećem imaju dobru poslovno tehničku saradnju.

“Kako bi majske restrikcije bile blaže i naš grad imao poboljšano vodosnabdijevanje u periodu obustave vode sa Plata, urađeni su i dodatni napori na spajanju lokalnog izvorišta Ljuta, čeličnim cjevovodom fi-600 u mjestu Karasovići, čime je obezbjeđeno dodatnih 60 sekundnih litara”, pojašnjeno je iz lokalne uprave.

Saopšteno je i da se očekuje uredno vodosabdijevanje na teritoriji cijele opštine tokom i nakon turističke sezone.

Bonus video: