Hercegnovski maturanti plesali sa vršnjacima iz 75 gradova

Plesali su kao i ranije uz zvuke Štrausovog „Slijepog miša“. Plesom je rukovodila maturantkinja Milica Đaković, članica hercegnovskog KSC Diano
97 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2016. 13:56h

Hercegnovski maturanti deveti put plesali su kvadrilu , na glavnom gradskom trgu istovremeno sa vršnjacima iz 75 gradova Srbije, Slovenije, Hrvatske, BiH i Crne Gore, ali i iz ostalih evropskih zemalja.

Plesali su kao i ranije uz zvuke Štrausovog „Slijepog miša“. Plesom je rukovodila maturantkinja Milica Đaković, članica hercegnovskog KSC Diano.

Nastavili su tradiciju uspostavljenu 2008. godine kada se Herceg Novi prvi put pridružio ovoj manifestaciji koja slavi mladost i zajedništvo.

“Dragi, mladi, vješti i smjeli učenici, ostanite dostojanstveni i svoji, zadržite iskrenost koju vam je mladost podarila, slijedite ono u šta vjerujete, jer je u dosljednosti i upornosti moć ostvarivanja. Budite zahvalni svojim roditeljima i profesorima koji su se zalagali da vas nauče što više i učine vas spremnim za neizvjesnosti koje vas očekuju. Vi ste naša nada i prepuštamo vam kormilo budućnosti uvjereni da ćete sa Herceg Novim u srcu i duši sav svoj entuzijazam, stečena znanja, uložiti u njegov napredak”, pozdravila je maturante predsjednica hercegnovske Opštine Nataša Aćimović.

U ovoj manifestaciji proteklih godina plesalo je oko 300 hiljada maturanata iz više od stotinu evropskih gradova.

Galerija

Bonus video: