Škola „Jagoš Kontić“ proslavila 88 godina postojanja

U školi, koja prema riječima direktora svake godine iznjedri veliki broj nagrađenih učenika, ove školske godine nastavu pohađa njih 480
789 pregleda 4 komentar(a)
Jagoš Kontić, Foto: Svetlana Mandić
Jagoš Kontić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.05.2016. 13:11h

Osnovna škola „Jagoš Kontić“ iz nikšićkog prigradskog naselja Straševina svečano je obilježila 88 godina postojanja. Direktor škole Sava Čupić podsjetio je na istorijat škole koja je u velikoj mjeri renovirana 2014. godine kroz projekat “Energetska efikasnost u javnim zgradama u Crnoj Gori”.

U školi, koja prema riječima direktora svake godine iznjedri veliki broj nagrađenih učenika, ove školske godine nastavu pohađa njih 480.

“U školi radi dobro osposobljen i stručan kadar koji se profesionalno usavršava i u duhu reformisane škole kontinuirano osavremenjava nastavni proces i motiviše učenike za rad i postizanje rezultata”, kazao je Čupić uz napmenu da su nemjerljiv doprinos razvoju škole dali bivši članovi kolektiva, sada penzioneri.

Istakao je da se u školi osim redovnog nastavnog procesa velika pažnja poklanja i vannastavnim aktivnostima.

Učenici su pripremili bogat kulturno – umjetnički program, a svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz privrednog, društvenog i kulturnog života grada, kao i članovi porodice Kontić.

Bonus video: