Oprezno zbog moguće poledice na sjeveru

Zimska oprema obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove
153 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mjestimično mokrim putevima dok je u višim predjelima moguća pojava poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Oni su kazali da na dionicama koje vode kroz usjeke ima i odrona, a magla po kotlinama smanjuje vidljivost. AMSCG je savjetovao vozače da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja.

Zimska oprema obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Iz AMSCG su kazali da je upotreba zimske opreme za sva vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna na svim putevima, ukoliko postoje zimski uslovi na njima poput snijega, leda ili poledice. Saobraćaj na magistralnom putu M-6 dionica Trubjela-Vilusi zbog rekonstrukcije preusmjeren je sa dvosmjernog na jednosmjetni, a biće obustavljen za vrste vozila od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Na tom putu za praznike neće biti obustave saobraćaja.

Na putu Plužine-Šćepan Polje nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

Zbog rekonstrukcije na magistralnom putu Ulcinj – Krute, saobraćaj će biti obustavljen od devet do 17. Noću se saobraćaj obustavlja od 22 do šest sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Krstac – raskrsnica za Lovćen saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-20 dionica Berane-Petnjica, na lokalitetima Berane-Stjenice i Stjenice-Podvavde biće obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila od devet do 12 sati i od 13 sati i 30 minuta do 16 sati i 30 minuta.

Zbog radova na mostu Meljestak na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Risan – Perast je, zbog izgradnje pješačke staze, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova. Na regionalnom putu Lubnice-Jezerina zbog radova je promijenjen saobraćaj sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Bonus video: