Konferencija CANU: Evropa gladuje, izbjeglice stižu

Na otvaranju su govorili i predstavnici međunarodnih akademija i naučnih organizacija, od kojih su mnogi bili i počasni članovi CANU
2 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2016. 07:46h

Predsjednik Svjetskog okruglog stola (GRT) Gilbert Fajl kazao je da je pola Evropljana nezaposleno i gladno, a “dovodimo izbjeglice sa svih strana svijeta, jer nam treba jeftina radna snaga”.

“Pitanje je kome da se obratimo kako bi ga upozorili na efekte ovoga”, upitao je Fajl juče na Međunarodnoj konferenciji o razvoju i uticaju tehnologije na današnje društvo.

Konferenciju, koja je okupila preko 60 svjetskih naučnika i akademika, organizovala je Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (CANU).

“Konferencija je posvećenja mnogim pitanjima u vezi sa interakcijom naglo razvijenih tehnologija sa društvom. Odgovor sigurno nije jednostavan, očigledno zbog toga što još uvijek nijesmo navikli da živimo u vremenu u kojem su znanje i tehnologija, nebitno da li su ih proizveli ljudi ili mašine, naša budućnost”, kazao je predsjednik CANU Momir Đurović na otvaranju konferencije.

Na otvaranju su govorili i predstavnici međunarodnih akademija i naučnih organizacija, od kojih su mnogi bili i počasni članovi CANU.

Konferencija će trajati i danas, a planirano je da se održi šest panel diskusija o raznim temama bitnim za cjelokupno društvo.

“Nemam sumnje da će, znajući mnoge od učesnika na konferenciji, biti rasvijetljene pojedine teme koje još uvijek dovoljno ne razumijemo, među kojima ih ima mnogo više nego što smi ih mi pomenuli ovdje”, kazao je Đurović.

Bonus video: