Štajnaker čestitala Matijević: Zadovoljstvo što je žena na čelu još jedne opštine

Dogovorene su i zajedničke akcije na daljem promovisanju Tivta kao grada gdje je pored nautičkog i kulturnog, zastupljen i sportski turizam.
0 komentar(a)
Snežana Matijević i ambasadorka Njemačke, Foto: SIniša Luković
Snežana Matijević i ambasadorka Njemačke, Foto: SIniša Luković
Ažurirano: 19.05.2016. 13:50h

Novoizabrana predsjednica Opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević primila je danas u svoju prvu zvaničnu posjetu ambasadorku Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Štajnaker.

“Ambasadorka Štajnaker uputila je čestitke gradonačelnici na novoj funkciji poželjevši joj mnogo sreće i uspjeha u rukovođenju jednom od najuspješnijih opština u Crnoj Gori. Izrazivši svoje zadovoljstvo što je upravo žena na čelu još jedne opštine u Crnoj Gori, gospođa Štajnaker, koja je inače česti gost u našem gradu, pohvalila je dosadašnju saradnju lokalne uprave sa njemačkim preduzećima, institucijama i ustanovama, apostrofirajući prije svega izuzetnu saradnju sa KfW bankom i njemačkom kompanijom WTE koja je izvođač radova na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat.”- saopšteno je iz kabineta predsjednice Opštine Tivat.

Tivatska gradonačelnica i njemačka ambasadorka složile su se da postoje mogućnost unapređenja saradnje i na drugim poljima, posebno u oblasti sportskog turizma gdje Tivat ima izuzetne potencijale.

U tom smislu, dogovorene su i zajedničke akcije na daljem promovisanju Tivta kao grada gdje je pored nautičkog i kulturnog, zastupljen i sportski turizam.