Murali za ljepši Herceg Novi

Na Konkursu mogu učestvovati afirmisani i neafirmisani umjetnici ili umjetničke grupe i organizacije koje se bave likovnim stvaralaštvom, sa najviše tri predložena rješenja
79 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2016. 10:47h

Murali bi do ljeta trebalo da krase Herceg Novi. Sekretarijat za kulturu Opštine Herceg Novi raspisao je Konkurs za izradu likovnog, umjetničkog rješenja za oslikavanje murala u okviru festivala “Street art” koji će se održati u junu ove godine.

Tokom festivala umjetnici će odabrana rješenja na temu "More" oslikavati na četiri lokacije.

"Na ovaj način biće oplemenjeni betonski zidovi - na Savini iznad OŠ "Milan Vuković" i iznad apartmanskog naselja "Energoprojekta", i na Toploj ispod OŠ "Dašo Pavičić" , kao i stepenište između Gradskog muzeja i Šetališta Pet Danica", saopšteno je iz PR službe Opštine Herceg Novi..

Festival organizuju Sekretarijat za kulturu, Turistička organizacija Herceg Novi i Agencija za izgradnju i razvoj grada. Cilj "Street art" festivala je oplemenjivanje gradskih prostora i njihovo uklapanje u opšti tradicionalni urbani ambijent, uz istovremeno afirmisanje savremenih formi umjetničkog izražaja.

Na Konkursu mogu učestvovati afirmisani i neafirmisani umjetnici ili umjetničke grupe i organizacije koje se bave likovnim stvaralaštvom, sa najviše tri predložena rješenja.

Galerija

Bonus video: