Bulajiću, Kaleziću i Kulišu nagrade za doprinos razvoju zdravstva

Iz Ministarstva zdravlja saopšteno je da je nagrada za izuzetan doprinos razvoju crnogorskog zdravstva ustanovljena povodom decenije obnove nezavisnosti Crne Gore, a dodjeljuju je taj resor, Ljekarska komora i Društvo ljekara
67 pregleda 7 komentar(a)
doktor, ljekar, Foto: Shutterstock
doktor, ljekar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.05.2016. 10:16h

Nagrade za izuzetan doprinos razvoju crnogorskog zdravstva u petak će biti uručene doktorima Mirku Bulajiću, Vasiliju Kaleziću i Mihailu Kulišu.

Nagrade će na svečanosti u Vili Gorici uručiti predsjednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović.

Iz Ministarstva zdravlja saopšteno je agenciji Mina da je nagrada za izuzetan doprinos razvoju crnogorskog zdravstva ustanovljena povodom decenije obnove nezavisnosti Crne Gore, a dodjeljuju je taj resor, Ljekarska komora i Društvo ljekara.

Navodi se da će, shodno Pravilniku o dodjeli nagrade, one dodjeljivati svake treće godine.

"Nagrada se dodjeljuje za izuzetan doprinos razvoju crnogorskog zdravstva doktorima, koji su dali posebni doprinos unapređenu medicinske struke i nauke, unapređenju kvaliteta zdravstvene službe i razvoju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da su u Komisiji za dodjelu nagrade za izuzetan doprinos razvoju crnogorskog zdravstva, ministar zdravlja Budimir Šegrt, predsjednik Ljekarske komore Đoko Joćić, i predsjednik Društva ljekar Slobodan Tomić.

"Članovi komisije su na sjednici održanoj u ponedeljak, donijeli odluku da se za ovu godinu nagrada ravnopravno dodijeli doktorima, Mirku Bulajiću, Vasiliju Kaleziću Mihajlu Kulišu“, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Iz tog resora su kazali da ta nagrada predstavlja javno priznanje zdravstvenim ustanovama, radnicima i saradnicima u njihovom doprinosu unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite i razvoju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori.

Kako su dodali, posebni doprinos na ostvarenim rezultatima na unapređenju i afirmaciji medicinske struke i nauke u zemlji i inostranstvu, ostvareni rezultati na uspješnoj organizaciji zdravstvene službe i u preduzimanju mjera za obezbjeđenje kvaliteta zdravstvene zaštite i doprinos na unapređenju zdravstvenog sistema, bili su kriterijumi za dodjelu nagrada.

Bonus video: