Herceg Novi: Dan otvorenih vrata SMŠ "Ivan Goran Kovačić"

Od naredne školske godine u SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ , čiji učenici na takmičenjima iz ugostiteljstva i kulinarstva osvajaju značajne nagrade , planiraju dva nova profila: pekar i poslastičar, koji podrazumijevaju treći stepen obrazovanja
299 pregleda 0 komentar(a)
Dan otvorenih vrata, Foto: Slavica Kosić
Dan otvorenih vrata, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.05.2016. 13:28h

U hercegnovskoj Srednjoj mješovitoj školi (SMŠ) „Ivan Goran Kovačić“ danas je organizovan Dan otvorenih vrata. Učenicima završnih razreda osnovnih škola, njihovim razrednim starješinama i roditeljima predstavljen je plan upisa za narednu školsku godinu, kako bi budući srednjoškolci dobili donijeti jasniju sliku šta odabrati za nastavak školovanja.

“Učenicima je predstavljen način konkurisanja za upis i bodovanja rezultata koje donose iz osnovne škole. Pored prezentacije obrazovnih programa učenike smo informisali i o vannastavnim aktivnostima kojih je zaista puno. Sa stručnim saradnicima i roditeljima djece razgovarali smo i o smjerovima koji će njima odgovarati kako bi se i oni upisali u željenu školu”, kazao je direktor ove obrazovne ustanove Momir Dragičević.

Od naredne školske godine u SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ , čiji učenici na takmičenjima iz ugostiteljstva i kulinarstva osvajaju značajne nagrade , planiraju dva nova profila: pekar i poslastičar, koji podrazumijevaju treći stepen obrazovanja.

“Škola posjeduje licencu za organizovanje ovih smjerova, a planom upisa predviđeno je kombinovano odjeljenje u kojem će mjesta biti za 15 pekara i isto toliko poslastičara. Ostali smjerovi i obrazovni programi ostaju isti kao i do sada, informisao je direktor Dragićević.

Bonus video: