U Kolašinu otvoren Novogodišnji bazar

Prema riječima predsjednika Opštine Milosava Bata Bulatovića, Bazar je jedna od manifestacija, koje doprinose boljoj turističkoj ponudi grada i u takvim projektima, rekao je, lokalna uprava će uvijek biti pouzadan partner
1265 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa Novogodišnjeg bazara u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Detalj sa Novogodišnjeg bazara u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović

Kolašinski Božićni bazar, drugi po redu, otvoren je na glavnom gradskom trgu, a i ove godine organizuje ga „Swiss R Montenegro“, uz podršku Opštine.

Manifestacija će trajati do 13. januara i biće prilika da se na jednom mjestu okupe proizvođači domaće hrane, suvenira, domaće radinosti, slatkiša, pića, novogodišnje dekoracije.

„Plan nam je da bazar bude i mjesto za predstavljanje novih ideja. Ove godine izlagači su sa Cetinja, iz Podgorice, Pljavalja i Kolašina. Kao i obično, na bazaru će biti bogata ponuda hrane, ali i kuvanog vina , točenog piva i napitaka. Planirano je da bazar svakodnevno bude otvoren, uz dobru muziku", rekla je u ime organizatora Slađana Kršikapa.

Prema riječima predsjednika Opštine Milosava Bata Bulatovića, Bazar je jedna od manifestacija, koje doprinose boljoj turističkoj ponudi grada i u takvim projektima, rekao je, lokalna uprava će uvijek biti pouzadan partner.

„Ovo je značajna inicijativa, koja pokazuje duh preduzetništva. Želimo da ohrabrimo ljude da rade na ovom projektu, a mi ćemo uvijek biti adekvatna podrška. Slični projekti doprinose bogatijoj turističkoj ponudi“, kazao je Bulatović.

I ove godine najzanimljivije je bilo na štandu predškolske ustanove „Sestre Radović“. Mališani, ali svi zaposleni u vrtiću izradilu su zanimljivu novogodišnju dekoraciju, koja je privukla pažnju posjetilaca bazara. Kako je objasnila direktorica ta ustanove Olivera Vukićević, pravljenje ukrasa je prilika za kreativan rad i prilika da se pokaže koliko su mališani naučili i kojim talentima raspolažu.

Galerija

Bonus video: