Herceg Novi : Dom zdravlja vatrogascima donirao pumpu koja crpi i slanu i slatku vodu

478 pregleda 0 komentar(a)
Donirana pumpa, Foto: Služba zaštite i spašavanja Herceg Novi
Donirana pumpa, Foto: Služba zaštite i spašavanja Herceg Novi

Direktor hercegnovskog Doma zdravlja, Radivoje Božović, uručio je Službi zaštite i spasavanja novu prenosnu pumpu, kapaciteta 800 litara u minuti, koja crpi i slanu i slatku vodu.

"Povod za donaciju bile su vremenske nepogode i obilne padavine koje su zadesile naš grad prije više od mjesec dana, sa količinama od 250 litara po kvadratnom metru. Kako je Božović kazao, radi se o količini padavina koja je za teren Herceg Novog opasna", navedeno je iz lokalne uprave.

Sa sastanka

"Kao odgovoran čovjek i direktor Doma zdravlja, koji pruža primarni nivo zdravstvene zaštite na teritoriji Herceg Novog, moja je obaveza da se u svakom drugom segmentu uključim, dam doprinos i pomognem koliko mogu", kazao je Božović prilikom uručenja donacije.

On je podsjetio na zajednički trud i požrtvovanost pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Bijela, Mjesne zajednice Bijela i mještana tokom nedavnih poplava, što je rezultiralo prevencijom težih posljedica.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović zahvalio se Božoviću i Domu zdravlja na vrijednoj donaciji, naglasivši da su današnja donacija, ali i predlozi saradnje u obukama u narednom periodu, primjer da lokalni i državni nivo mogu dobro da funkcionišu.

Kako je dodao, novu pumpu za ispumpavanje vode će koristiti DVD Bijela, što će im značajno olakšati intervencije u slučaju poplava.

Bonus video: