Ulcinj: Poništili tender, kriterijumi nejasni

Najavili su da će novi tender raspisati čim istekne rok za prigovore
79 pregleda 2 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 14.05.2016. 14:07h

Opštinska tenderska komisija Ulcinja poništila je postupak po javnom pozivu za izdavanje pod zakup zemljišta za postavljanje privremenih objekata za lokaciju na Pristanu, gdje se nalazi ugostiteljski objekat Big Ben.

U obrazloženju Rješenja, komisija je konstatovala da se kriterijumi za izbor najpovoljnijeg ponuđača po osnovu ranijeg korišćenja mogu primijeniti i koristiti suprotno namjeni za koju su propisani.

Predsjedenik komisije Almir Molabećiri juče nije htio da komentariše detalje rješenja ali je raspisivanje novog tendera najavio čim istekne rok za prigovore.

Tender za lokaciju ispod zidina Starog grada izazvao je veliko interesovanje ali su pojedini ponuđači nakon otvaranja ponuda javno iskazali sumnju u regularnost. Prva ponuda glasila je na iznos od 112.000 eura, druga na nešto preko 33.000, treća oko 27.000 dok su raniji zakupci ponudili blizu 6.000 eura.

Zbog tenzija, najava prijava i otvorenih sumnji dva ponuđača u koruptivnu formulu za dobijanje lokacije, komisija je dosije dostavila specijalnom tužilaštvu na ocjenu, koje se proglasilo nenadležnim u tom procesu.

“Komisija je odlučila da iskoristi mogućnost iz javnog poziva kojim je predviđeno da se iz opravdanih razloga poziv može poništiti za pojedine lokacije do donošenja odluke o izboru najpovoljnije ponude. U konkretnom slučaju smatramo da postoje razlozi za to”, piše na kraju rješenja.

Bonus video: