Održana manifestacija "Mostovi spajaju ljude"

Koordinator projekta Milutin Kljajević kaže da su brojna dešavanja simbolično otvorila turističku sezonu i svojim trajanjem doprinose razvoju turizma
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2016. 15:02h

Turističko-promotivna i zabavna manifestacija "Mostovi spajaju ljude", koju osmi put za redom organizuju NVO "Tara" iz Đurđevića Tare, zajedno sa Opštinom Pljevlja i tamošnjom Turističkom organizacijom održana je juče sa dvije strane legendarnog mosta na Tari.

Koordinator projekta Milutin Kljajević kaže da su brojna dešavanja simbolično otvorila turističku sezonu i svojim trajanjem doprinose razvoju turizma.

"Ovim skupom mi nastavljamu tradiciju pozanatog vašara koji se upravo u ove dane održavako kod legendarnog mosta. Uspješno su nastupili članovi KUD „Volođa“ iz Pljevalja, „Piva“ iz Plužina i mažoretke iz Tivta, kao i broni estradni umjetnici i recitarori. Učesnici iz širih prostora regiona, uprkos nevremenu, uživali su u jedinstvenom arhitektonskom zdanju legendarnog mosta i ljepotama kanjona i Tare. Upriličena je i biciklistička trka, bacao se kamen sa ramena, organizovano takmičenje u skoku u dalj iz mjesta, plovkanje... Ipak, nevrijeme nije dozvolilo duže šetnje, planirane paraglajdere i obilazak drugih kulturnih i istorijskih znamenitosti u kanjonu", kaže Kljajević i dodaje da je manifestacija iz godine u godinu sve zapaženija, masovnija i sadržajnija što je prepoznato i od Nacionalne turističke organizacije i drugih relevantnih državnih institucija.

Galerija

Bonus video: