Vuksanović državnim autom ide na privatne časove

Iz Uprave za inspekcijske poslove nisu odgovorili zbog čega Vuksanović na privatni posao ne putuje svojim autom...
119 pregleda 36 komentar(a)
Božidar Vuksanović, služebno auto, Foto: Siniša Luković
Božidar Vuksanović, služebno auto, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.05.2016. 14:36h

Direktor Uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović službenim automobilom putuje do Tivta, da bi držao nastavu na privatnom fakultetu u tom gradu.

Vuksanović iz Podgorice odlazi u Tivat službenim automobilom u toku radnog vremena, gdje za honorar od 300 eura mjesečno, drži nastavu kao jedan od predavača na privatnom tivatskom Fakultetu za mediteranske poslovne studije (FMS).

Novinar „Vijesti“ fotografisao je prekjuče oko 11.30 časova, nepropisno parkiran na trotoaru kod nadvožnjaka u blizini stare zgrade Opštine Tivat u kojoj je sada sjedište FMS, službeni automobil direktora Uprave za inspekcijske poslove, „mazda 6” (PG MN 717).

Dok je direktor Uprave bio na FMS, u državnom automobilu sa uključenim motorom i upaljenim svjetlima, sjedio je i čekao Vuksanovićev službeni vozač koji je odmah pomjerio vozilo kada je primijetio da ga novinar fotografiše.

Ovo nije prvi put da Vuksanovićeva službena „mazda“, koju može da koristi 24 sata, biva primijećena i fotografisana u Tivtu tokom radnog vremena, i to najčešće nepravilno parkirana ispred aktuelnog sjedišta FMS, odnosno ispred hotela „Mimoza“ u kome je nekada funkcionisala ta privatna obrazovna ustanova.

Iz Uprave za inspekcijske poslove juče do kraja radnog vremena nisu odgovorili na pitanja „Vijesti“ zbog čega njihov direktor na privatni posao u Tivat, ne putuje sopstvenim, već službenim automobilom sa vozačem, kao ni kako to njihov direktor usred radnog vremena, tokom kojeg oficijelno radi za državu, može da drži predavanja na privatnom fakultetu.

Isto vozilo je do sada dva puta prijavljivano zbog sumnje na zloupotrebu u privatne svrhe, ali je prijava oba puta odbijena. Prvi put prijava je proslijeđena 23. aprila 2013. godina. Prijavu su poslali građani zbog sumnje da je vozilo korišteno u privatne svrhe u Budvi. Druga prijava je napisana 10. februara 2014. i u njoj stoji da je van radnog vremena vozilo korišteno u Podgorici u Ulici Pariske komune. Iz Vlade je oba puta odgovoreno da je vozilo upotrijebljeno “za obavljanje službenih potreba Uprave”, u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu korišćenja službenih vozila Uprave za inspekcijske poslove.

Posljednji put “mazda” je uslikana u Podgorici ispred “Bazara”, a tim povodom Vuksanović je kazao “Vijestima” da je riječ o vozilu koje je kod njega 24 časa, koliko mu, kako je naveo, i treba zbog specifičnosti posla koji obavlja.

Bonus video: