Porodica Rakočević: Molimo građane da ne nasjedaju na prljavu propagandu

"Čak su organizivano dovodili grupe Roma u 4 sata ujutru na dnu naše ulice i dijelili im novac i mobilne telefone, o čemu smo takođe obavijestili policiju"
105 pregleda 32 komentar(a)
Branko Rakočević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Branko Rakočević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 14.05.2016. 09:16h

Porodica nestalog autističnog dječaka, Ognjena Rakočevića, obratila se danas javnosti zbog sve češćih insinuacija, da je dječak bio osiguran.

U ime Ognjenove porodice, obratio se njegov otac Branko.

Saopštenje prenosimo integralno

Molimo poštene građane Podgorice i cijele Crne Gore da više ne nasjedaju na prljavu i očigledno vrlo dobro organizivanu propagandu, mada vjerujemo da su se i sami uvjerili prethodnih dana o kakvim lažima se radi, poput one da je Ognjen bio osiguran, što je praktično nemoguće, jer dijete sa takvim zdravstvenim problemima se ne može osigurati, što je prije par dana medijima i saopšteno iz osiguravajućih kuća u Podgorici.

Isto tako, molimo policiju da temeljno ispita ko je organizovao svu tu visokosofisticiranu propagandu, te da li ima pojedinaca u redovima policije koji su u tome svjesno učestvovali, s obzirom da mi imamo i neke dokaze u tom smislu, koje smo naravno odmah proslijedili policijskim šefovima koji vode istragu. Porodica će po završetku istrage, sve dokaze (imena, telefonske pozive, SMS poruke, mejlove, fejsbuk i vajber statuse) predati nadležnom tužilaštvu i medijima, te pokrenuti parnične postupke protiv svih lica koja su učestvovala u svemu ovome.

Zbog Ognjenovih navika, i dalje se najviše plašimo Morače, ali s obzirom da pretraga rječnog korita ne daje rezultate, smatramo da je veoma važno da se otkrije da li postoje organizatori pritiska na porodicu i skretanja istrage u pogrešnom pravcu. Ne vjerujemo da bi neko bez debelog razloga ulagao toliki trud da diskredituje Ognjenovu porodicu, što uostalom nije svojstveno našem narodu. Čak su organizivano dovodili grupe Roma u 4 sata ujutru na dnu naše ulice i dijelili im novac i mobilne telefone, o čemu smo takođe obavijestili policiju.

Porodica se narednih dana neće često oglašavati, zato traži da ovo saopštenje bude integralno objavljeno. Imamo puno povjerenje u policiju i vjerujemo da će ubrzo razriješiti ovaj slučaj. Svim dobronamjernim ljudima koji su učestvovali u potrazi za Ognjenom se još jednom od srca zahvaljujemo, jer takvu solidarnost, humanost i požrtvovanje za drugoga, Crna Gora ne pamti.

Bonus video: