Sajmom suvenira učenici obilježili 10 godina obnove nezavisnosti

Sav prihod od prodaje suvenira biće usmjeren u humanitarne svrhe...
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2016. 15:29h

Sajmom suvenira sa crnogorskim obilježjima učenici mojkovačkih i kolašinskih škola obilježili su 10 godina obnove nezavisnosti.

Suvenirima koje su na pravili mladi iz ta dva grada pokazali su raskoš kreativnosti i originalnosti, ali, kako kažu, i način na koji doživljavaju crnogorsku tradiciju i sadašnjost.

Izloženi štandovi sa suvenirima su bili raznovrsni. Najviše je bilo predmeta od drveta i ostalih prirodnih materijala. Na mnogima je pisalo „Da je vječna Crna Gora“.

Sav prihod od prodaje suvenira biće usmjeren u humanitarne svrhe.

Sajam je u Mojkovcu održan na gradskom trgu, a u Kolašinu u holu OŠ „Risto Manojlović“. U umjetničkom dijelu programa nastupio je hor te škole, kao i solisti Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

„Stotine i stotine izloženih suvenira su pokazali da su učenici na pravi način shvatili svoj zadatak. Znamo da je tu bilo i pomoći i roditelja ali to je zapravo i cilj ovog projekta, da cijela porodica bude u znaku obilježavanja velikih jubileja ali i da se pokaže humanost i solidarnost prema nekome kome je pomoć neophodna“- kazao je Zoran M.Rakočević, direktor OŠ „Risto Manojlović“, koja je bila domaćin jučerašnjeg sajma. Izložbe suvenira održane su pod pokroviteljstvom ministarstva prosvjete , Zavoda za školstvo i opština.

Galerija

Bonus video: