Taksisti iz Budve: Kad krene posao zovu u kancelarije

Taksisti objašnjavaju da gotovo svi imaju licence izdate na pet godina, ali da uprkos tome Opština traži da se svake godine dostavljaju nova dokumenta
131 pregleda 6 komentar(a)
taksi Budva, Foto: Vuk Lajović
taksi Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.05.2016. 19:43h

Oko stotinu individulanih taksi prevoznika iz Budve najavili su da će danas protestovati ispred zgrade Skupštine opštine, objasnivši da ponovo neće moći da rade i zarađuju zbog birokratije.

Podsjetili su da su prošle godine u isto vrijeme tražili od nadležnih da riješe probleme, ali tvrde da tim povodom ništa nije učinjeno.

“Tražimo da se ne ponovi prošla godina - kada je od nas zahtijevano da za osam dana pribavimo dokumenta, idemo od kotorskog Suda do Podgoice i povrh svega da platimo po 500 eura za taksi mjesto. Mi smo još prošle godine zahtijevali da sve to obavimo prije sezone, jer je ljeto jedini period kada možemo raditi, a upravo tada se od nas traži da rješavamo administrativne probleme”.

Taksisti objašnjavaju da gotovo svi imaju licence izdate na pet godina, ali da uprkos tome Opština traži da se svake godine dostavljaju nova dokumenta.

“To se sve može obaviti do 1. aprila, kada imamo manji obim posla, a ne da se čeka sezona”, naveli su.

Kažu da će od opštinskih vlasti tražiti i da se napokon uvede cjenovnik, koga će se svi morati pridržavati.

“Dosta nam je više da se u medijima pojavljuju informacije o budvanskim taksistima kako naplaćuju astronomske usluge. Tražimo da se uvede jedinstveni cjenovnik. Ne znam zašto to nekome nije u interesu”, kazali su taksisti.

Konstatovali su da da je cijena zakupa taksi stajališta previsoka za period u kome ga koriste.

“Za pola godine platimo 500 eura, što znači da je to na godišnjem nivou 1. 000 eura. Cijene u ostalim gradovima su višestruko niže. Ta ista stajališta koriste i taksi udruženja, iako imaju baze. Samostalni taksi prevoznici jednostavno su ugroženi sa svih strana, čime se dovodi u pitanje naš opstanak. Od ovoga posla hranimo naše porodice”, kazali su taksisti

Bonus video: