CZIP poziva zainteresovane: Prijavite se za ornitološki kamp na Ulcinjskoj solani

Kako je saopšteno iz CZIP-a, tema ornitološkog istraživanja su gnjezdarice Ulcinjske solane, tako što će se kartirati svi bazeni posebno uključujući i nasipe
132 pregleda 0 komentar(a)
Vlastelica (Himantopus), Foto: CZIP
Vlastelica (Himantopus), Foto: CZIP
Ažurirano: 12.05.2016. 15:52h

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) pozvao je sve zainteresovane ljubitelje ptica i prirode da se prijave za učešće na ornitološkom kampu koji će biti organizovan na Ulcinjskoj solani od 27. do 30. maja.

Kamp će voditi ornitolozi iz Austrije, Slovenije i Crne Gore, a prioritet pri odabiru učesnika imaće dugogodišnji CZIP volonteri, naročito studenti biologije i diplomirani biolozi.

Kako je saopšteno iz CZIP-a, tema ornitološkog istraživanja su gnjezdarice Ulcinjske solane, tako što će se kartirati svi bazeni posebno uključujući i nasipe.

"Tako detaljno istraživanje posljednji put je vršeno 2004. godine, a njegov cilj je ažuriranje postojećih i raspolaganje što preciznijim podacima o gnijezdećim populacijama na tom lokalitetu, što je i jedan od argumenata za zaštitu Ulcinjske solane", kaže se u saopštenju.

Učesnicima kampa biće obezbjeđen transfer, smještaj, hrana, kao i mogućnost da uče od vrsnih ornitologa.

Iz CZIP-a su poručili da je riječ o ozbiljnom i napornom naučnom radu koji zahtijeva posvećenost, i pozvali samo one koji imaju eventualnu namjeru da se stručno usavršavaju i bave pticama u budućnosti da se prijave.

Sve prijave, u formi motivacionog pisma koje će sadržati relevantne informacije o učesniku, mogu se slati na czip@czip.me.

Ornitološki kamp realizuje se u saradnji sa njemačkom organizacijom EuroNatur, uz finansijsku podršku Mava Fondacije i Partnerskog fonda za ugrožene ekosisteme.

Bonus video: