Čobeljić prijavio provalu, Ministarstvo odbrane demantuje

Iz Ministarstva odbrane su istakli da Čobeljić nastavlja da se služi poluistinama i lažima izigravajući žrtvu
2516 pregleda 1 komentar(a)
Čobeljić, Foto: Boris Pejović
Čobeljić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.12.2018. 21:13h

Predsjednik Sindikata odbrane i vojske Crne Gore (SOVCG) popukovnik Nenad Čobeljić tvrdi da je u subotu ujutro provaljeno u njihove prostorije, što su demantovali iz Ministarstva odbrane.

“Ispred kancelarije zatekao sam obijenu bravu i promijenjen uložak, postavljen pečatni konac i vosak sa inicijalima ‘OE’, na isti način su zapečaćeni i svi prozori na prostorijama SOVCG, natpis Sindikata iznad ulaznih vrata je uklonjen”, tvrdi Čobeljić.

On je istakao da je odmah obavijestio Centar bezbjednosti Podgorica i tražio da se izvrši uviđaj lica mjesta nakon čega su njihovi službenici ubrzo došli na lice mjesta, fotografisali zatečeno stanje i uzeli izjavu od njega.

Iz Ministarstva odbrane su, međutim, istakli da Čobeljić nastavlja da se služi poluistinama i lažima izigravajući žrtvu.

“I njegova današnja ‘predstava’ samo je nastavak njegovih aktivnosti na produbljavanju sukoba sa SOVCG u trenutku kada je napravljen veliki korak u pokretanju socijalnog dijaloga koji je samo njegovom krivicom bio potpuno obustavljen. Ministarstvo će nastaviti sa aktivnostima uspostavljanju socijalnog dijaloga na dobrobit svih zaposlenih u VCG i MO sa oba sindikata na jednakim osnovama”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Tvrde da su oba sindikata bili smješteni u istim prostorijama u zgradi VMC-a.

“Zbog potreba službe, a po zaključku Vlade Crne Gore, opredijeljene su im nove prostorije na Tuškom putu, kako bi nesmetano nastavili svoj rad. Obje su sindikalne organizacije o tome blagovremeno obaviještene. Insistirano je da se isele do prošlog petka. Sindikat Vojske Crne Gore je napustio dosadašnje prostorije i preselio se u opredijeljene. Sindikat u kojem je mimo zakona i penzionisani potpukovnik Čobeljić oglušio se o ovaj zahtjev i nakon druge urgencije”.

Bonus video: