Ginekološkom odjeljenju bolnice Danilo I uručena vrijedna oprema

Izvršni direktor "Aktivne zone" najavio je da će sljedeća donatorska akcija biti prolagođavanje zgrade Prijestonice za osobe za invaliditetom
250 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2016. 10:41h

Ginekološko-akušerskom odjeljenju Opšte bolnice Danilo I na Cetinju uručeni su CTG aparat i lampa za porođajnu salu. Oprema u vrijednosti 6.300 eura obezbijeđena je kroz kampanju "Prvi sigurni otkucaji", koju je Fondacija mladih, koja djeluje u okviru NVO „Aktivna zona“, realizovala prethodnih nekoliko mjeseci.

Donatorska akcija se, kako je kazao izvršni direktor "Aktivne zone", Miloš Marković, prepoznaje po učešću Evropske unije i Fonda za aktivno građanstvo u procesu kroz program Akademija održivosti, putem tzv. ''matching'' procesa, gdje su oni donirali istu sumu novca koja prikupljena prilikom kampanje pa je ukupna vrijednost donacije 6.300 eura.

Marković je dodao da je su novac uspjeli da sakupe u saradnji sa Klubom privrednika.

"Veoma sam zadovoljna što su ovi mladi ljudi prepoznali gdje treba donirati i što su ovaj vrijedan poklon usmjerili na mjesto gdje počinje život - u porođajnu salu. Nadam se da će i druge nevladine organizacije i pojedinci slijediti primjer Fondacije mladih i Aktivne zone i obezbijediti nedostajuću opremu kako našoj, tako i drugim bolnicama u Crnoj Gori", kazala je načelnica Ginekološko-akušerskog odjeljenja bolnice Danilo I, dr Branka Lopičić-Kaluđerović.

Sekretar Privrednog kluba Cetinja Ilija Ševaljević je rekao da je bilo zadovoljstvo biti dio projekta, kroz koji su obezbijeđene dvije trećine neophodnih sredstava.

"Cetinjski privrednici će i u narednom periodu biti partner u sličnim akcijama", kazao je on.

Ciljevi Fondacije mladih su da afirmiše humanost, solidarnost, aktivizam kao i druge vrijednosti građanskog društva, te da pruža podršku i podsticaj razvoju civilnog društva, filantropije i kulture davanja.

Izvršni direktor "Aktivne zone" najavio je da će sljedeća donatorska akcija biti prolagođavanje zgrade Prijestonice za osobe za invaliditetom.

Galerija