Nikšić: Svečanost povodom Dana nezavisnosti

U holu je organizovana izložba zastava i grbova Crne Gore, a na kraju je priređen prigodan koktel za zvanice, gdje su učenici pokazali svoje umijeće u pravljenju koktela
63 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2016. 11:51h

Povodom 21.maja, Dana nezavisnosti, u Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Nikšiću organizovana je proslava. Program su pripremili učenici u saradnji sa profesorima i upravom škole. Učenici su dali kratak pregled razvoja Crne Gore kroz istoriju, sa posebnim osvrtom na Berlinski kongres 1878, kao i na referendum 2006.godine, pročitali Deklaraciju o nezavisnosti Crne Gore, a istakli su i značaj EU i NATO integracija.

Nakon tematskog dijela učenici su priredili kratak umjetnički program i izveli splet crnogorskih narodnih pjesama, nako čega se prisutnima obratio direktor škole Zoran Drljević.

U holu je organizovana izložba zastava i grbova Crne Gore, a na kraju je priređen prigodan koktel za zvanice, gdje su učenici pokazali svoje umijeće u pravljenju koktela.

Svečanosti su pored profesora, učenika i uprave škole, prisustvovali predstavnici lokalne uprave, na čelu sa predsjednicima Opštine i SO, Veselinom Grbovićem i Sonjom Nikčević, članovi školskog odbora, direktori srednjih i osnovnih škola u Nikšiću i mnoge druge zvanice.

Galerija

Bonus video: