Vesna Božović za znanje o morskom otpadu dobila tablet računar

Svake sedmice, tokom mjesec dana trajanja kviza, birana su i po 4 nedjeljna pobjednika, koji su dobili promo šolje sa logom kviza „Periskop“
0 komentar(a)
Periscope, Foto: OZON
Periscope, Foto: OZON
Ažurirano: 11.05.2016. 09:45h

Vesna Božović pobjednica je online kviza „Periskop“, koji su Ekološki pokret „Ozon“ i kompanija Coca-Cola Hellenic Crna Gora tokom aprila organizovali na Facebook stranici „Ozona“.

Vesna je u najkraćem roku tačno odgovorila na najveći broj pitanja o zaštiti životne sredine, morskom otpadu i reciklaži.

"Praksa je pokazala da je korišćenje savremenih tehnologija i društvenih mreža odličan vid edukacije mladih, što smo i ovog puta iskoristili kako bismo skrenuli pažnju mladih na problem morskog otpada koji je sve prisutniji u Jadranskom moru. Kroz pitanja u ovom kvizu trudili smo se da učesnike edukujemo o nastanku i uticaju koji morski otpad ima na cjelokupan ekosistem i kako se sanira, da bismo učinili da naš Jadran bude što čistiji“, saopštili su iz Ekološkog pokreta Ozon.

Prva nagrada je tablet računar, dok su dugoplasirana Dajana Vranić i trećeplasirana Ivona Vranić osvojile karte za Sea dance festival, koji je takođe prepoznao važnost problematike morskog optada i podržao kviz kao jednu od eduaktivnih aktivnost u cilju podizanja ekološke svijesti.

Svake sedmice, tokom mjesec dana trajanja kviza, birana su i po 4 nedjeljna pobjednika, koji su dobili promo šolje sa logom kviza „Periskop“.

„U kvizu je učestvovalo 67 učesnika, koji su pokazali zavidno znanje i zainteresovanost za problem morskog otpada, na koji kao društveno odgovorna kompanija skrećemo pažnju. Sigurni smo da ovakve aktivnosti doprinose dodatnoj edukaciji mladih o zaštiti životne sredine, a time posredno i da naše more bude čistije", saopštili su povodom kraja kviza iz kompanije Coca-Cola Hellenic Crna Gora.

Kviz „Periskop“ dio je zajedničkog projekta „Morski otpad u Jadranu“, u okviru kojeg su „Ozon“ i Coca-Cola Hellenic organizovali izložbu, foto-konkurs, tematske radionice i predavanja.

Bonus video: