Majke ispaštaju jer je neko zagubio papire

Rafeta Murić je kazala da će majke od nedležnih zahtijevati da bez odlaganja dostave rješenja Rožajkama koje su na osnovu zakona ostvarile to pravo
82 pregleda 7 komentar(a)
Rafeta Murić, Foto: Privatna arhiva
Rafeta Murić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.05.2016. 05:50h

Ispred rožajskog Zavoda za zapošljavanje danas u podne će se održati protest majki troje i više djece, koje zbog greške administracije još nijesu ostvarile doživotnu naknadu.

Rafeta Murić je kazala da će majke od nedležnih zahtijevati da bez odlaganja dostave rješenja Rožajkama koje su na osnovu zakona ostvarile to pravo.

Ona je podsjetila da je problem nastao jer je neko iz Zavoda za zapošljavanje izgubio dokumentaciju koja dokazuje da je jedan broj žena stekao pravo na doživotnu naknadu.

“Neke od nas su sačuvale svoje kartone koji potvrđuju da smo se preko 15 i 20 godina redovno javljale na Biro rada, ali to nadležnima nije dovoljan dokaz da nam odobre primanja koja nam zakon garantuje. Lično sam se 26 godina javljala na Zavod i rodila petoro djece, ali to nikog ne interesuje. Nijesmo mi krive što je neko pogubio dokumentaciju, jedino nas zanima da ostvarimo svoja prava“, rekla je Murić.

Rožajke su pozvale sve sugrađane da ih podrže u protestu i apelovale da dođe i ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević i majkama kaže šta se planira preduzeti kako bi se riješio problem.

Bonus video: