Direktorica ćuti o skandalu u Gimnaziji

"Vijesti" su upravu škole pitale šta je preduzeto zbog skandala, kakve su kazne izrečene akterima i ko je napravio sporni snimak i postavio ga na društvene mreže
562 pregleda 0 komentar(a)
Gimnazija Slobodan Škerović Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Gimnazija Slobodan Škerović Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.05.2016. 05:35h

Najmanje jedan učenik prvog razreda Gimnazije “Slobodan Škerović” isključen je iz škole, zbog skandala koji se nedavno dogodio.

"Vijestima" je iz podgoričke Gimnazije nezvanično potvrđeno da se snimak seksa, koji je objavljen na društvenim mrežama, dogodio u školskom toaletu i da je nakon toga škola pokrenula disciplinski postupak.

Direktorica Gimnazije Zoja Bojanić-Lalović odbila je juče da odgovori na pitanja “Vijesti”, između ostalih i kakav je epilog disciplinskog postupka.

Prema nezvaničnim informacijama, iz škole je isključen samo đak prvog razreda koji je u školskom toaletu imao seks sa vršnjakinjom.

Više đaka Gimnazije kazalo je “Vijestima” da djevojčica i dalje pohađa nastavu, kao i treći đak koji je navodno snimao odnos.

"Snimatelj" je navodno prošao bez kazne, jer nije utvrđeno da je on ovjekovječio događaj, a potom snimak podijelio sa đacima.

Drugi izvori pak tvrde da je zbog seksa u toaletu isključeno sve troje đaka.

Bojanić-Lalović nije željela da govori o slučaju, pravdajući takav stav da bi objavljivanjem priče o skandalu bila narušena privatnost maloljetnih đaka i njihovih porodica.

"Vijesti" su upravu škole pitale šta je preduzeto zbog skandala, kakve su kazne izrečene akterima i ko je napravio sporni snimak i postavio ga na društvene mreže.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da im događaj iz Gimnazije nije prijavljen, ali da o njemu imaju operativna saznanja koja provjeravaju.

Snimak je prošle sedmice kružio među gimnazijalcima i na društvenim mrežama, odakle je u međuvremenu obrisan.

Bonus video: