Pet mjeseci mraka zbog 500 eura duga

“Molim sve humanitarne organizacije u Crnoj Gori i sve ljude dobre volje da mi pomognu, kako bih prikupio neophodnih 500 eura za uključenje električne energije”
55 pregleda 14 komentar(a)
Ilija Jovović, Foto: Goran Malidžan
Ilija Jovović, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 10.05.2016. 18:06h

Pljevljak Ilija Jovović sa porodicom već pet mjeseci živi u mraku, nakon što mu je zbog duga od preko 2.000 eura isključena struja.

Da bi sijalice ponovo zasvijetlile u domu penziosnisanog radnika “Čistoće”, iz Elektroprivrede traže da odmah uplati 500 eura, a ostatak u ratama.

Jovović kaže da nije u mogućnosti da plati taj iznos, jer njegova penzija od 143 eura nije dovoljno ni za nabavku osnovnih životnih namirnica.

“Molim sve humanitarne organizacije u Crnoj Gori i sve ljude dobre volje da mi pomognu, kako bih prikupio neophodnih 500 eura za uključenje električne energije”, kaže Jovović, koji sa suprugom i sinom živi u jednoj od baraka u Lovćenskoj ulici.

Jovovićima je struja isključena početkom godine, od kada noći provode uz svijeće.

Ilija tvrdi da ne može da podigne kredit, jer nijedna banka ne želi da ga odobri, imajući u vidu iznos penzije.

On tvrdi da je sa Elektroprivredom potpisao ugovor kojim se obavezao da će svakog mjeseca uz račun za potrošenu električnu energiju plaćati po 20 eura, ali da taj ugovor nije ispoštovao samo u decembru prošle godine i da mu je struja isključena.

“U decembru nijesam mogao od penzije izdvojiti da platim i ratu i račun, i već u januaru mi je isključena struja. Sada mi je neophodno da platim 500 eura, kako bi mi omogućili da opet dug plaćam na rate. Posljednja tri mjeseca sam kucao na brojna vrata kako bi mi se pomoglo, ali pomoći nije bilo. Ni sa zdravljem nisam dobro, pa nisam u mogućnosti ni fizički više da radim, kako bih zaradio potreban novac. Ostaje mi samo da se nadam i da vjerujem da će se pojaviti ljudi dobre volje koji hoće da mi pomognu. Život bez struje je iz dana u dan sve teži i nepodnošljiviji”.

Bonus video: