Nikšić: Uručeni pokloni mališanima iz Dječjeg doma "Mladost" iz Bijele

Anja Drašković, učenica osmog razreda i članica Đačkog parlamenta, kazala je da su željeli da vršnjacima iz Bijele pruže podršku, a da je akcija svima njima pričinila veliko zadovoljstvo
213 pregleda 0 komentar(a)
Uručivanje poklona, Foto: Privatna arhiva
Uručivanje poklona, Foto: Privatna arhiva

Đački parlament nikšićke Osnovne škole "Braća Ribar" odlučio je da obraduje drugare iz Dječjeg doma "Mladost" iz Bijele pa su u školi organizovali akciju prikupljanja poklona.

Zajedno sa roditeljima, učenici su uspjeli da pripreme oko 300 poklona i uruče ih mališanima iz Doma koji su došli zajedno sa direktorom te ustanove, Vladimirom Delićem.

"Ovo je jedan vrlo važan socijalni i psihološki aspekat za obrazovanje djece. U njihovom uzrastu je mnogo bitno učiti da razvijaju potrebu da budu humani i dijele poklone. Mi ćemo posjetiti dječaka koji živi sa samohranim ocem u Nikšiću, a koji su u stanju socijane potrebe, kako bi im uručili poklone ispred naše institucije i djece", kazao je Delić, nekadašnji učenik škole "Braća Ribar".

Anja Drašković, učenica osmog razreda i članica Đačkog parlamenta, kazala je da su željeli da vršnjacima iz Bijele pruže podršku, a da je akcija svima njima pričinila veliko zadovoljstvo.

Humanost, kako ja kazao direktor škole, Ranko Šljivić, jedna je od osobina koje učenici te škole baštine, a tako će biti i ubuduće.

U Dječjem domu "Mladost" trenutno boravi 68 mališana na rezidencijalnom smještaju i 15 na dnevnom boravku, a Delić sa ponosom ističe da su "najveća porodica u Crnoj Gori".

Pokloni za 132 osmijeha

I ove godine bivši učenik OŠ "Olga Golović" koji živi u Švajcarskoj, a koji želi da ostane anoniman, donirao je novogodišnje paketiće za 132 učenika.

Detalj iz OŠ "Olga Golović"

"Paketiće su dobili učenici prvog razreda, integrisanog odjeljenja i RE populacije. Poklanjanje svakako predstavlja važan dio praznika. Uvijek je ta dodjela paketića po sebi nešto bitno jer dijete se osjeti da vrijedi, da nečemu doprinosi i da neko misli o njemu, a to je uvijek značajno. Paketići su dio njihove novogodišnje radosti i ako tim činom možemo izmamiti barem jedan njihov osmijeh, šta nam više treba", kazala je direktorica škole, Slobodanka Žižić.

Prema njenim riječima, pored darodavca iz Švajcarske, za dječje osmijehe i dobro raspoloženje pobrinuli su se Konstantina Maraš, iz NVO "Izvor života", pjesnikinja Gordana Sarić i foto "Fokus".

Bonus video: